SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un home a pagar 900 euros per proposar sexe a dos nenes

Un veí de Lleida de 60 anys al qual l’Audiència també prohibeix atansar-se durant sis mesos a les menors, que són germanes || Fiscalia demanava sis anys de presó

Vista general de l’entrada de l’Audiència de Lleida, als jutjats del Canyeret.

Vista general de l’entrada de l’Audiència de Lleida, als jutjats del Canyeret.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a pagar una multa de 900 euros a un veí de Lleida de 60 anys per oferir diners a dos nenes, que són germanes, a canvi de mantenir relacions sexuals. El tribunal el condemna per dos delictes lleus (antiga falta) de coaccions al pagament de sengles multes de tres mesos a raó de cinc euros diaris. Així mateix li prohibeix aproximar-se a les dos víctimes a menys de 100 metres i comunicar-s’hi per qualsevol mitjà durant mig any.

La Fiscalia va sol·licitar per a l’acusat una condemna de sis anys de presó i cinc anys més de llibertat vigilada al considerar que l’home, que va negar les acusacions, era autor d’un delicte de corrupció de menors. Tanmateix, va demanar que, de manera alternativa, pogués ser condemnat com a autor d’un delicte de coaccions després que el mateix tribunal, en un tràmit molt poc habitual, afirmés durant la vista oral que els fets enjudiciats podrien enquadrar-se més en aquesta qualificació, i si aquest fos el cas, el tribunal no podria condemnar si no ho ha demanat abans una acusació.

En aquest supòsit, el Ministeri Públic va sol·licitar una pena d’any de presó i l’aplicació d’una ordre d’allunyament de dos anys respecte a les menors. Per la seua part, la defensa va demanar l’absolució i, subsidiàriament, que fos condemnat per coaccions.

Els fets van tenir lloc entre els mesos de gener i abril de l’any passat als voltants de la plaça del Treball. L’acusat va negar que oferís diners a les nenes a canvi de sexe. Tanmateix, les menors, que llavors tenien 13 i 11 anys, van afirmar que l’home els va fer sengles proposicions.

Segons la germana gran, quan sortia de comprar pa l’home li va mostrar un bitllet. Espantada, va sortir corrents i va avisar el seu pare, que va poder retenir l’acusat. Mesos abans, el processat hauria fet el mateix amb la germana petita. Els psicòlegs van considerar que els seus relats eren creïbles i que es van sentir “assetjades”.

Per la seua part, una veïna va sentir la proposició a una de les nenes i va afegir que era habitual veure l’acusat als voltants de l’Auditori proferint expressions masclistes i demanant sexe a dones que passen pel carrer.

tracking