SEGRE

La Crida denuncia “abocaments incontrolats” al clavegueram

Pau Juvillà i Esther Sancho, de la Crida.

Pau Juvillà i Esther Sancho, de la Crida.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Crida per Lleida-CUP va acusar ahir la Paeria de “deixadesa” per la falta de control sobre l’abocament d’aigües residuals potencialment contaminades a Lleida. En aquest sentit, Aqualia va presentar un informe al novembre del 2017 en què es van analitzar, durant l’any, 25 punts d’abocaments d’aigües a la xarxa del clavegueram públic de la ciutat, i 7 dels quals presentaven anomalies.

La Crida va exigir que l’ajuntament sancioni les empreses que superin els límits de l’abocament. Així mateix, va reclamar un pla d’inspecció i més control dels abocaments a la ciutat. L’informe d’Aqualia es va presentar cinc mesos abans que la Paeria actués.

Va ser el març del 2018 després de la celebració de la Comissió de Servei de Proveïment i Clavegueram el dia 14 de març i que el 15 de març la Crida preguntés sobre aquesta qüestió. Els informes preceptius es van dur a terme després de la sol·licitud d’accés als expedients per part de la Crida.

L’entitat demana que els escorcolls siguin proactius i que s’incrementin les inspeccions perquè el percentatge de l’any passat era ínfim en comparació al gran nombre d’empreses de la ciutat que necessiten els permisos d’abocament. La Crida-CUP també va denunciar que el govern municipal no té “voluntat política d’inspecció sobre els serveis públics privatitzats”.

tracking