SEGRE

COMISSIÓ PARTITS

'Tombat' el reglament de participació ciutadana

Amb els vots en contra de Cs, PDeCAT, ERC, Comú i Crida || Critiquen que el document final hagi rebutjat propostes

Imatge de l’últim ple de la Paeria el 29 de juny.

Imatge de l’últim ple de la Paeria el 29 de juny.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reglament de participació ciutadana, que la Paeria fa tres anys que elabora, va ser tombat ahir a la comissió de Participació ja que Ciutadans, PDeCAT, ERC, el Comú i la Crida van votar-hi en contra, el PP es va abstenir i només van votar-hi a favor el PSC i la regidora no adscrita Rosa Maria Salmeron.

L’edil de la Crida Francesc Gabarrell va denunciar que el document final “no havia inclòs les nostres propostes i havia rebutjat les d’altres partits, per això la majoria ens hem oposat a la seua aprovació. Inclòs el seu soci de govern”.

Renova el del 2006 i ha estat redactat al cap de tres anys de reunions amb entitats i veïns

Aquest document recull les formes, els mitjans i els procediments d’informació i participació dels ciutadans i ciutadanes. L’objectiu, tal com ja estipula l’actual reglament de l’any 2006, és facilitar la participació de la ciutadania de Lleida amb una estructura que faci possible l’anàlisi, la proposta i el debat amb els representants electes sobre els temes de ciutat.

Per la seua part, el tinent d’alcalde Joan Gómez va apuntar “que si no s’han afegit les propostes de la Crida és perquè les van presentar fora del termini establert, un mes més tard”. Tanmateix, Francesc Gabarrell va assegurar “que en aquests casos no hi ha cap termini màxim per presentar les propostes”.

Gómez també va explicar que si s’han rebutjat moltes de les propostes dels grups municipals “és perquè és molt difícil que totes tinguin una coherència i els tècnics han hagut de fer una consideració perquè hi hagi certa cohesió entre totes”. Gómez va explicar que ara es tornaran a reunir amb els grups “per tal d’aconseguir un document consensuat, encara que és molt difícil”.

El reglament ha estat redactat després de tres anys de reunions amb 175 entitats i col·lectius veïnals i 220 persones de tota la ciutat. Entre les mesures més destacades que planteja figuraran d’una banda millorar els òrgans de participació, que van des d’actualitzar la normativa del consell social de la ciutat, i de l’altra poder assistir a títol personal als consells territorials.

tracking