SEGRE

ECONOMIA FINANCES

La Paeria envia per error liquidacions de l'IBI del 2014 ja pagades a desenes de veïns

El consistori ho atribueix a una fallada informàtica que afectaria una quarantena de propietaris i els rebuts incorrectes s’anul·laran || Aquest impost és dels més cars de l’Estat malgrat haver-se reduït

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.

Imatge d’arxiu de la vista aèria de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis d’Economia de l’ajuntament han enviat aquests dies per error almenys una quarantena de liquidacions de l’Impost de Béns i Immobles de l’any 2014 que els propietaris ja havien pagat. De moment, es desconeix el nombre total d’afectats per aquest error, però fonts municipals van informar ahir que, de moment, n’havien detectat una quarantena de casos. Asseguren que s’anul·laran automàticament després d’informar els afectats sobre aquest succés.

Des de la Paeria s’atribueix a una fallada informàtica i asseguren que “són molt pocs els afectats però se’ls informarà del que ha passat i no se’ls cobrarà l’impost, evidentment”. Ahir les oficines d’Economia van atendre diverses trucades de veïns preocupats per aquesta liquidació errònia. Malgrat que segons el consistori aquest error només ha afectat una quarantena de veïns, els treballadors d’Economia reconeixen que feia “diversos dies que rebien trucades sobre aquesta incidència”.

L’Impost de Béns i Immobles a Lleida ciutat és un dels més cars de tot l’Estat i el segon més elevat d’una capital de província, amb una recaptació mitjana de 369,5 euros per habitant. Malgrat tot, l’ajuntament ha reduït en un 3 per cent el cost d’aquest impost en dos anys mitjançant un acord municipal.

LES CLAUS

  • Un IBI equivocat. Almenys una quarantena de propietaris han rebut una liquidació de l’Impost de Béns i Immobles de l’any 2014 que ja havien pagat en el seu moment.
  • Un “error” segons l’ajuntament. La Paeria ho atribueix a una fallada informàtica i assegura que s’anul·laran totes les liquidacions incorrectes. 
  • Dels més cars de l’Estat. L’IBI a Lleida ciutat és dels més cars, amb una despesa mitjana de 369,5 euros per habitant.

La Diputació va cobrar impostos dos vegades per error el mes d’abril La Diputació va viure una situació similar quan el passat mes d’abril, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), va cobrar per segona vegada l’impost sobre vehicles de tracció mecànica als veïns de 194 localitats de la província (gairebé un 84% dels municipis de la demarcació), que tenen delegat el cobrament d’aquest impost i altres taxes com la de les escombraries, el clavegueram o l’aigua a aquest organisme i que ja es van cobrar entre finals de març i principis d’aquell mes. L’error es va detectar a primera hora de l’11 d’abril i, després d’avisar els municipis afectats i les entitats bancàries, es van tornar tots els pagaments aquell mateix dia. L’import que la Diputació, que va assegurar que “això no havia passat mai”, va recaptar i va tornar per aquest error administratiu va ascendir a un total d’1,18 milions d’euros sense comptar l’impost de vehicles.

tracking