SEGRE

ARQUITECTURA INFORME

Puja un 27% la superfície d'edificació i rehabilitació

El Col·legi d’Arquitectes diu que només el 34% de projectes són per a millores || Critica que no hi hagi activitat de renovació

L’Eix és una de les zones amb el metre quadrat més car.

L’Eix és una de les zones amb el metre quadrat més car.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La superfície visada a la província de Lleida –on es porten a terme edificacions i rehabilitacions– s’ha situat en un total de 111.723 metres quadrats el primer semestre d’aquest 2018, la qual cosa implica un creixement del 27 pre cent respecte al mateix període de l’any anterior, segons indica un informe publicat ahir pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. A nivell català, s’ha situat en un total de 2.250.762 metres quadrats, un 10 per cent més, si bé ha caigut un 2 per cent a la província de Barcelona i un 3 per cent a la capital catalana. D’altra banda, a la resta de territoris els percentatges pugen.

En aquest primer semestre s’han visat un total de 6.987 vivendes a Catalunya, un 14% més, i només un 10 per cent correspon a projectes de rehabilitació, mentre que la resta és construcció nova. Respecte a la província lleidatana, s’han visat un total de 312 habitatges, 139 més que el 2017, i un 34% dels projectes són de rehabilitació. En aquest sentit, el Col·legi confirma que la gran rehabilitació està estancada. “L’activitat de renovació urbana, tan necessària en un parc envellit, amb reptes clars com l’eficiència energètica, no s’està portant a terme”, assenyala.

Un bon any per a les vendes i la construcció de nous habitatges L’augment de la superfície de rehabilitació i edificació a Lleida coincideix amb les bones sensacions que està deixant aquest any en matèria de construcció i venda de nous habitatges, especialment a la capital.  “En línies generals, hi ha hagut una millora en la compravenda d’habitatges respecte a l’any passat”, va apuntar el president dels Agents de la Propietat Immobiliària, Josep Maria Esteve.  Pel que fa a xifres de construcció, l’any passat es va iniciar la construcció de 291 vivendes a la província de Lleida, de les quals 237 al pla (127 a la capital del Segrià) i 136 a l’Alt Pirineu i Aran. La venda d’habitatges també passa un moment dolç, amb 3.396 pisos venuts el 2017, la millor xifra dels últims set anys.

tracking