SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Prohibeixen a una dona atansar-se a la seua filla per amenaces i coaccions

Ordre d’allunyament durant sis mesos també respecte al seu ex i la parella actual d’aquest || Va acudir en diverses ocasions a l’habitatge exigint veure la menor

Vista de l’edifici judicial del Canyeret.

Vista de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha prohibit a una dona atansar-se a la seua filla, menor d’edat, a menys de 200 metres i comunicar-s’hi durant mig any. El tribunal condemna la dona per un delicte d’amenaces i un delicte lleu de coaccions després que acudís a l’habitatge de la seua exparella exigint veure la menor i provocant un aldarull. L’Audiència de Lleida ratifica la sentència dictada en primera instància per un jutjat d’Instrucció i desestima el recurs presentat per l’acusada, que al·legava que s’havia vulnerat la seua presumpció d’innocència.

Els fets es remunten al 5 de setembre del 2016, quan la dona “va acudir al domicili de la seua exparella perquè volia veure la seua filla i una vegada allà, va començar a cridar i a insultar el seu ex, agafant-se al marc de la porta, i a donar puntades de peu amb la finalitat d’accedir al domicili”. Així mateix, els dies 25 d’agost i 19 de setembre la dona també va cridar diverses vegades per telèfon al domicili, “i va arribar a insultar i a amenaçar l’actual parella del seu ex (...), dies en què també va acudir a l’habitatge, colpejant la porta, cridant i insultant els denunciants pel carrer”, segons la sentència. El tribunal recorda que la dona ja ha estat condemnada diverses vegades per fets similars i per trencar la prohibició d’aproximació.

La menor va corroborar la versió del pare i va assegurar que la seua mare va provocar l’incident

La sala afirma que la filla en comú de denunciant i acusada va corroborar i “va venir a confirmar que ella era a casa i va poder comprovar que la seua mare va ser la causant de l’incident”.

Per tot això, l’Audiència li imposa una pena de localització permanent (durant 30 dies no podrà sortir del seu domicili) com a autora d’un delicte lleu de coaccions i el pagament d’una multa de 540 euros per un delicte d’amenaces. Així mateix, li aplica una ordre d’allunyament i comunicació amb la seua filla, el seu ex i l’actual parella d’aquest. No podrà atansar-se a ells a menys de dos-cents metres ni comunicar-s’hi durant mig any.

Noranta casos de violència familiar entre pares i fills en un any

La violència domèstica és una xacra que no cessa. En només un any els jutjats de les comarques de Lleida han arribat a comptar 91 víctimes de la violència familiar entre pares i fills. Segons dades de la Fiscalia, el 2016 els tribunals van instruir 58 casos de progenitors que havien patit maltractament per part d’un fill major d’edat, un 23% més que els registrats un any abans. Per altra banda, es van instruir 33 casos en els quals les víctimes dels maltractaments eren els fills, una xifra inferior a la del 2015, amb 70 casos. Així, per exemple, l’Audiència va dictar recentment una ordre d’allunyament a una mare que no podrà atansar-se al seu fill a menys de 200 metres per un presumpte delicte de maltractament, després que la dona agredís i arrossegués per terra suposadament el menor.

tracking