SEGRE

EDUCACIÓ EQUIPAMENTS

Un institut de Lleida tindrà barracons el curs que ve a causa de la saturació del centre

El mòdul prefabricat s’utilitzarà per a aules ordinàries, però no arribarà fins al mes d’octubre || La direcció critica la falta d’espai i el fet que tinguin quatre línies i espai únicament per a tres

Imatge d’arxiu de l’institut Maria Rúbies, ubicat al barri de la Bordeta.

Imatge d’arxiu de l’institut Maria Rúbies, ubicat al barri de la Bordeta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’institut Maria Rúbies de la Bordeta tindrà un mòdul prefabricat el curs que ve que utilitizaran per a aules ordinàries a causa de la falta d’espai al centre. Es tracta de la primera vegada en diversos cursos que el departament d’Ensenyament instal·la barracons en un centre de la capital per fer front a la sobresaturació i la falta d’instal·lacions. De moment, aquesta setmana s’han començat a fer les obres per acollir el mòdul, però el director de l’institut, Claudi Vidal, va destacar que el barracó en si no arribarà fins a l’octubre, quan ja hagi passat un mes de l’inici del curs escolar. “El mòdul s’utilitzarà com a aula ordinària. Som un centre que està pensat per tenir tres línies, però en realitat en tenim quatre, cosa que provoca saturació a les aules i que hàgim d’enginyar-nos-les per coordinar tots els cursos”, explica Vidal. El fet de tenir més alumnes dels que el centre pot acollir ha comportat que “cap classe té una aula assignada, les classes van rotant i així ens apanyarem fins que tinguem el mòdul, encara que, això sí, esperem que sigui una solució provisional i s’atengui aquest problema que tenim al centre”, destaca en aquest sentit el director.

La saturació del Maria Rúbies és un problema sobre el qual els veïns i responsables del centre alerten des de fa anys el departament d’Ensenyament. Ja el 2012 demanaven a la Bordeta la construcció d’un nou institut perquè el Maria Rúbies ja es trobava “saturat i massificat”. El que era delegat d’Ensenyament en aquell moment, Miquel Àngel Cullerés, va tranquil·litzar aleshores els pares amb l’argument que tindrien un institut a la seua àrea d’influència i que l’escolarització dels alumnes estava garantida de cara als anys vinents.

La província de Lleida manté des de fa anys al voltant de mig centenar de barracons en diferents centres educatius. La xifra concreta va variant d’any en any, ja que Ensenyament en va retirant alguns a mesura que finalitza obres, però en continua instal·lant altres de nous en col·legis i instituts.

El curs passat hi havia cinquanta-vuit mòduls a Lleida i fins a 1.010 en el conjunt de Catalunya. Una resposta parlamentària detalla que el seu cost és d’aproximadament 765 euros per metre quadrat; el dels fonaments, de 300; i el del servei de manteniment (trasllat, reparació i muntatge), de 400 euros.

tracking