SEGRE

MEDICINA ALTERNATIVA

Els metges es posen seriosos

El Col·legi de Catalunya rebutja les teràpies complementàries, algunes de les quals de l’homeopatia || La junta directiva del de Lleida ho valorarà dijous

Els preparats homeopàtics es venen en farmàcies.

Els preparats homeopàtics es venen en farmàcies.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell dels Col·legis de Metges de Catalunya ha elaborat un document en el qual rebutja l’ús mèdic de les teràpies complementàries, conegudes com homeopatia. Argumenta que “actualment no existeixen nous coneixements aplicables que no hagin superat un procés de validació per part de la comunitat científica ni d’organismes oficials”.

Dijous vinent la junta directiva del Col·legi de Metges de Lleida es reunirà per decidir la seua posició sobre aquest assumpte.  El document defensa la titulació acadèmica “oficial del llicenciat en Medicina”, ja que “anteposa els seus criteris científics al de les teràpies alternatives, que aparenten la mateixa garantia que el grau de Medicina”. Afirma que “tots els tractaments que no tenen validació científica s’hauran de planificar de manera complementària”.

El Consell ha elaborat un document amb una sèrie de punts en el cas d’aplicar homeopatia

Tot i així, especifica que si el metge desitja aplicar les esmentades teràpies, perquè així ho desitja el pacient, “cal alertar-lo que no és una substitució de cap medicació i que haurà d’informar-lo de la necessitat de no abandonar-la”. El text també indica que en el cas que el professional “no tingui prou coneixements sobre l’homeopatia, haurà de derivar el pacient a algú amb prou experiència com per garantir l’atenció mèdica de qualitat del pacient”.

A més, el Col·legi de Metges rebutja altres teràpies complementàries com la Nova Medicina Germànica (critica la medicina basada en evidències i promet un molt elevat percentatge d’èxit en la cura del càncer, així com en una altra malaltia); el Mètode Hamer (similar a l’anterior, en el qual rebutja l’ús a tractar el càncer amb quimioteràpia i radioteràpia); la Bioneuroemoció (nega l’origen biològic de les malalties i assegura que la cura passa per resoldre els conflictes emocionals), i la dieta miraculosa del PH (augmentar la quantitat d’aliments o productes alcalins i reduir el consum dels aliments o productes àcids). Finalment, el document assegura que continuarà “promovent el compliment de les normes professionals i sancionant les pràctiques contràries”.

tracking