SEGRE

TRIBUNALS REFERÈNDUM

Absolen un policia de l'1-O i apliquen la llei mordassa al denunciant

Sentència absolutòria en el primer judici a Lleida per les càrregues || Un votant a l’EOI que el va acusar podria enfrontar-se a una multa d’entre 601 i 30.000 euros

Imatge de la càrrega policial a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida.

Imatge de la càrrega policial a l’Escola Oficial d’Idiomes de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida ha absolt l’agent de la Policia Nacional acusat de clavar un cop de puny a la mandíbula a un jove durant la càrrega policial de l’1-O que hi va haver al col·legi electoral de l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI), al barri de Pardinyes, i ha obert diligències contra el denunciant perquè podria haver incorregut en una infracció de la Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a llei mordssa. Aquest judici, celebrat el 26 de juny passat, va ser el primer per les càrregues policials que hi va haver aquella jornada.

IMATGES Càrregues policials a Lleida l'1-O

La jutge, que no dóna credibilitat a la versió del denunciant, ha estimat la petició de la Fiscalia, que considera que l’home podria haver incorregut en una infracció de l’article 36.4, que persegueix “els actes d’obstrucció que pretenguin impedir a qualsevol autoritat, empleat públic o corporació oficial l’exercici legítim de les seues funcions, el compliment o l’execució d’acords o resolucions administratives o judicials, sempre que es produeixin al marge dels procediments legalment establerts i no siguin constitutius de delicte”. Està tipificada com una infracció greu per a la qual es preveuen multes que van dels 601 fins els 30.000 euros. L’expedient s’enviarà a la subdelegació del Govern espanyol, que haurà de decidir si el sanciona o no. En canvi, la lletrada del denunciant, Núria París, d’Advocacia per la Democràcia, va assegurar ahir que “recorrerem la sentència ja que aquesta decisió ens sembla inaudita”.

Durant el judici, el jove va ratificar la denúncia que va presentar en el seu dia contra l’agent de policia, del qual tenia constància del número d’identificació. Va assegurar que li va clavar un cop de puny a la cara i el va agafar pels braços.

Tot i això, el policia, que va fer les seues declaracions per videoconferència des de Sevilla, va negar els fets. La defensa del jove ferit va sol·licitar que se li imposés una pena de multa d’un a tres mesos per un delicte lleu de lesions, a més de demanar que se l’inhabiliti per a l’exercici a un lloc de funció pública durant quatre anys. També va sol·licitar que atengués el pagament de responsabilitat civil pels danys causats al jove, que va presentar un comunicat de lesions.

tracking