SEGRE

URBANISME COMERÇ

La Cambra de Comerç, Fecom i Pimec demanen que es prioritzi el pla comercial de l'estació

Reivindiquen que el projecte generaria més sinergies i dinamitzaria l’Eix Comercial i els barris de Pardinyes i Balàfia || Lamenten que el POUM limiti a 800 metres quadrats els nous comerços al centre

Vista aèria de l’estació de Renfe, on es preveu la construcció d’un centre comercial.

Vista aèria de l’estació de Renfe, on es preveu la construcció d’un centre comercial.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cambra de Comerç de Lleida, Fecom i PimeComerç van reivindicar ahir el pla especial de l’estació com un projecte comercial emblemàtic, argumentant que generaria més sinergies i podria dinamitzar l’Eix Comercial i els barris de Pardinyes i Balàfia. En un comunicat, les entitats valoren així l’estudi presentat la setmana passada sobre l’impacte econòmic de nous equipaments comercials encarregat per la Paeria, que també va donar prioritat a l’esmentat centre comercial de 60.000 metres quadrats.

Chacón assegura que Maroto estudiarà retirar el recurs al TC contra la llei catalana de comerç

Demanen que el pla de l’estació sigui “el gran projecte de ciutat en el qual tothom s’impliqui i sigui coherent amb l’estratègia que s’estableixi amb el Pla Estratègic del Comerç de Lleida, i per descomptat amb l’estratègia econòmica de la ciutat”. A més, també demanen “que sigui prou competitiu i amb els incentius adequats per poder atreure els promotors necessaris per al seu desenvolupament”. Segons l’estudi, el pla de l’estació tindria una facturació de 168 milions d’euros, generaria 3.172 llocs de treball –1.681 de directes– i tindria 8,4 visites de milions a l’any.

Respecte a l’Àrea Residencial Estratègica (ARE), al costat de l’Ll-11, avalen el que diu l’estudi. “En aquests moments no és prioritari per a la ciutat ja que no existeix teixit urbà i provocaria un canvi en els fluxos de mobilitat que expulsarien, del centre de la ciutat i dels barris, potencials clients”, argumenten.

Així mateix, exigeixen que es tinguin en compte les al·legacions presentades per les tres entitats sobre la implantació de nous tipus d’establiments comercials superiors a 800 m 2 al llarg de l’Eix Comercial i que el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) limita aquesta superfície. Consideren que, d’aquesta manera, la possibilitat que hi hagi algun establiment comercial en futurs espais lliures als extrems de l’estació permetria equilibrar els fluxos de mobilitat “que sens dubte generarà el projecte d’aquest pla especial”.

En un altre ordre de coses, la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, va assegurar ahir que la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, va obrir la porta a estudiar una possible retirada del recurs presentat pel Govern espanyol contra la llei catalana de comerç o a aixecar la suspensió d’alguns dels punts impugnats davant del TC.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Rafael Peris es va mostrar “indignat” i va assegurar “que se’ls ha informat dels procediments d’aquest i altres estudis”. Va afirmar que “en les diferents reunions tècniques i polítiques que hem mantingut els hem anat informant i ells també n’han format part”. Són els estudis de l’impacte econòmic i social, el de mercats ambulants i el dels mercats de Fleming i Balàfia.

Peris va destacar que en els últims 2 anys la Paeria ha invertit gairebé 150.000 € en aquests informes a petició dels diferents agents implicats. Les entitats critiquen “falta de transparència”, que la Paeria nega La Cambra de Comerç, Fecom i PimeComerç manifesten en el comunicat “la poca transparència de l’ajuntament cap als agents econòmics de la ciutat al no informar de la licitació i adjudicació de l’estudi d’impacte”, i assenyalen que totes les institucions ho van demanar fa dos anys en diferents reunions mantingudes amb la Paeria.

tracking