SEGRE

PAERIA MOCIONS

Ros critica la CUP per demanar un homenatge “que es fa des del 2006”

L’Ateneu La Baula reclama en una moció recordar les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar || L’alcalde titlla els seus membres de ‘niñatos soberbis’

Acte d’homenatge a les víctimes del Liceu Escolar, l’any passat.

Acte d’homenatge a les víctimes del Liceu Escolar, l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde, Àngel Ros, va criticar ahir la moció que presentarà en el ple d’aquest divendres l’Ateneu La Baula en la qual demana recordar les víctimes dels bombardejos que la ciutat va patir per part de l’aviació feixista el 1937 assegurant que “des del 2006 recordem cada any amb homenatges les víctimes de l’atac”, i va acusar La Baula, que considera “de l’òrbita de la CUP”, de presentar una moció “mesquina, amb mala fe i que peca de supèrbia”.

La moció de La Baula demana, entre altres coses, que cada 2 de novembre “es facin sonar les sirenes dels edificis durant tres minuts i repiquin les campanes de la ciutat”. Ros els va respondre que “els edificis oficials no disposen de sirenes. Aquesta moció pretén dir que la ciutat no ha fet els deures en Memòria Històrica i que abans de la CUP no hi havia dignitat ni solidaritat. És la gota que ha fet vessar el vas”.

Malgrat les crítiques, Ros va assegurar que l’equip de govern votarà a favor de la moció “per no escoltar barbaritats sobre nosaltres, ja que aquest tipus d’homenatges sabem fer-los millor que ells”. Així mateix, Ros va qualificar els que van presentar aquesta moció de “niñatos soberbis [sic] per ignorar i no reconèixer els homenatges que l’ajuntament fa als caiguts”. Al seu torn, va recordar que “tant jo com la regidora de Seguretat, Sara Mestres, vam lluitar contra el franquisme i ens vam afiliar a formacions que ens podrien haver portat a la presó. Veure que uns niñatos soberbis presenten aquesta moció per dir que abans d’ells no hi havia res no ho puc suportar”.

Per la seua part, portaveus de l’Ateneu La Baula es van mostrar “sorpresos” per la resposta de l’alcalde davant de la seua moció i asseguren no tenir “cap vincle polític”. També van dir que la moció només pretén sumar-se a la resta d’activitats que fan altres entitats per la recuperació de la Memòria Historica. Així mateix, van lamentar el to de Ros cap a ells i esperen una rectificació.

D’altra banda, el regidor també va assenyalar que la cessió d’un equipament públic de Ciutat Jardí al club Futbol i Formació (FiF) “no és una privatització”. “El projecte ha estat en exposició pública i ha rebut zero al·legacions i aquest tipus de gestió ja es fa en camps com els de la Bordeta, Pardinyes, Balàfia o Atlètic Segre”, va concloure.

El consistori es planteja recórrer la sentència de la plaça Balàfia

El regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va explicar ahir que els serveis jurídics estan estudiant la sentència sobre la plaça Balàfia (vegeu SEGRE d’ahir) en què el jutge atorga la titularitat a una parella després que la Paeria s’apropiés la finca. “Estem estudiant el cas però la plaça no es tocarà perquè és una zona verda. És bastant probable que recorrem la sentència però tocarà saber què volen fer ara els propietaris”, va dir Larrosa.

tracking