SEGRE

SANITAT SERVEIS

Aigües de Lleida talla l'aigua d'una font de Sucs al no ser potable per excés de plom

El departament de Salut ha demanat a l’empresa que analitzi diversos punts de la pedania després que el CSIC detectés la presència d’aquest material pesant || Pancartes reivindicatives per a una solució

La pedania es va despertar ahir amb pancartes reivindicatives per trobar una solució.

La pedania es va despertar ahir amb pancartes reivindicatives per trobar una solució.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aigües de Lleida ha tallat l’aigua de la font del carrer Sant Jordi de Sucs després de detectar que no és potable per excés de plom.

El gerent de l’empresa, Joan Casanovas, va explicar que han analitzat 17 punts de les conduccions de la pedania a petició del departament de Salut i, tot i que encara esperen resultats d’algunes de les mostres, a la de la font ja s’ha confirmat un excés d’aquest material, que supera el límit fixat pel reial decret 140/2013, que estableix un màxim dels 10 micrograms per litre, i en aquest cas s’arriba als 13.

S’està renovant el clavegueram del carrer Major, però la plataforma creu que “no és la solució”

De fet, aquesta inspecció s’ha realitzat després que la plataforma per la renovació de les conduccions presentés una denúncia als serveis territorials de Salut per la presència de plom a la xarxa.

La Plataforma va entregar a Salut una inspecció duta a terme per l’Agència Estatal del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), que va constatar que en 11 de 14 punts dels que va analitzar hi ha presència de plom i que en tres se supera el límit.

Per la seua part, l’alcalde de la pedania, Guillem Boneu, va explicar que l’objectiu ara és detectar on hi ha plom, per això van tallar l’aigua de la font. “Cal realitzar les accions oportunes per eliminar aquest metall de les conduccions”, va assenyalar. Tot i així, va detallar que no s’ha recomanat deixar de beure aigua de l’aixeta.

Davant d’aquesta situació a la pedania, el poble es va despertar ahir amb pancartes reivindicatives per reclamar una solució al problema i al mal estat del clavegueram. La plataforma considera que “després d’anys de passivitat per part de la Paeria i Aigües de Lleida, els veïns estan farts de suportar canonades trencades, esquerdes en cases, manca de clavegueram per recollir l’aigua de pluja i la presència de plom”. Tot i així, ja han començat les obres per renovar el clavegueram del carrer Major, encara que la plataforma creu “que no se solucionarà així la magnitud del problema”.

La pedania es va despertar ahir amb pancartes reivindicatives per trobar una solució.

La pedania es va despertar ahir amb pancartes reivindicatives per trobar una solució.MAGDALENA ALTISENT

tracking