SEGRE

SALUT HOSPITALS

Denuncia una espera de gairebé 36 hores per ser operat a l'Arnau

Un pacient amb paraplegia amb una ferida oberta a l’esquena per una infecció || Previst per dimarts a les 9, no va entrar a quiròfan fins dimecres a la nit

Albert Cogul, ahir, a l’habitació de l’Arnau en la qual està ingressat.

Albert Cogul, ahir, a l’habitació de l’Arnau en la qual està ingressat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient de l’Arnau de Vilanova va denunciar ahir haver hagut d’esperar 36 hores per sotmetre’s a una operació programada per curar una ferida oberta que té a l’esquena a causa d’una infecció. Segons va explicar Albert Cogul, un conegut restaurador de 52 anys que des de fa dos pateix una paraplegia després d’haver tingut un accident esportiu, divendres passat el metge li va programar l’operació per a aquest dimarts a les nou del matí.

Aquest veí de Lleida fa gairebé un mes i mig que està ingressat a l’hospital lleidatà després que el seu cos hagi presentat un rebuig de les peces que li fixen les vèrtebres a causa d’una infecció, la qual cosa l’ha obligat a sotmetre’s a diverses intervencions. “L’última hauria d’haver estat dimarts. Vaig estar esperant tot el dia i a la nit em van dir que havien tancat quiròfans, que estaven col·lapsats i que no podia ser fins a l’endemà a primera hora”, va explicar ahir a aquest diari el pacient. Tanmateix, ja dimecres les hores van seguir passant sense que fos traslladat a quiròfan.

L’hospital al·lega que van entrar dos operacions d’urgència que van obligar a retardar la intervenció

“A la tarda vaig preguntar i vaig demanar parlar amb un responsable per queixar-me. Poc després em van operar”, assegura l’Albert. Va ser, segons la seua versió, cap les vuit i mitja del vespre de dimecres quan va entrar a quiròfan, gairebé 36 hores després del que estava previst.

A més, aquest pacient, que es mou amb una cadira de rodes, també va denunciar que almenys a la planta de Traumatologia no hi ha lavabos adaptats. “No va ser fins ahir a la tarda quan em van dir que sí que n’hi havia, però pel que sembla l’utilitzaven com a magatzem i van haver de buidar-lo de caixes”, va assegurar Cogul.

Per la seua part, fonts de l’Arnau van explicar que la intervenció va haver de retardar-se perquè dimarts van entrar dos operacions d’urgència que van ocupar el quiròfan. També van dir que el pacient no va presentar cap queixa a la unitat d’atenció a l’usuari.

tracking