SEGRE

SALUT HOSPITALS

El pacient de l'Arnau denuncia que li donen l'alta per la queixa pública

Li van comentar que estaria 15 dies ingressat

Albert Cogul, en una imatge presa dijous.

Albert Cogul, en una imatge presa dijous.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Albert Cogul, el pacient amb paraplegia de l’Arnau que va denunciar públicament en aquest diari haver hagut d’esperar gairebé 36 hores per a una operació que estava programada, va assegurar ahir que l’hospital li va comunicar que li donava l’alta, decisió que creu que és conseqüència de la seua queixa. “Abans de la intervenció em van dir que després hauria d’estar ingressat uns deu o 15 dies més i avui (per ahir), quan han vingut a fer-me la cura, m’han proposat de donar-me l’alta”, explica Albert. En canvi, ell va assegurar als metges que no es trobava bé i que la ferida (a l’esquena, a causa d’una infecció originada pel rebuig del seu cos a les peces que li fixen les vèrtebres) el manté molt limitat, per la qual cosa no es veu en condicions de deixar l’hospital. “Enmig d’aquesta conversa van fer referència a la meua denúncia dient-me que abans de fer una queixa al diari havia d’haver parlat amb ells. Crec que l’alta és una causa-efecte”, assegura.

El pacient es va negar a rebre l’alta. Poc després va rebre la visita de la treballadora social i la situació va quedar a l’espera de les pròximes cures. Des de l’Arnau van explicar que els metges van contemplar la possibilitat de donar-li l’alta perquè les cures de la ferida podien fer-se ja sense anestèsia i el pacient només hauria de tornar cada dos dies a consultes externes.

Albert, que va patir un accident esportiu fa dos anys que el va deixar en cadira de rodes, està ingressat a l’hospital fa gairebé un mes i mig. La setmana passada li van programar una intervenció per a dimarts al matí. Tanmateix, no va entrar a quiròfan fins dimecres a la nit. L’Arnau va assegurar que el retard es devia a l’arribada de dos operacions d’urgència.

tracking