SEGRE

PAERIA PLE MUNICIPAL

Llum verda a refinançar el deute de Gardeny i millorar les condicions de la Guàrdia Urbana

El consistori concertarà un crèdit de 5,6 milions d’euros per al parc científic que es repartirà en un termini de vint anys || Els agents de la policia local cobraran 20 € per cada hora extra que facin

Moment de la votació de l’acord de racionalització de serveis de la Guàrdia Urbana.

Moment de la votació de l’acord de racionalització de serveis de la Guàrdia Urbana.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’ajuntament va aprovar ahir un refinançament del crèdit de 5,6 milions d’euros del Parc Científic i Tecnològic de Gardeny (PCiTAL) que es repartirà en un termini de vint anys gràcies als tretze vots a favor de l’equip de govern i Ciutadans, els quatre vots en contra del Comú i la Crida-CUP i les deu abstencions del PDeCAT, ERC i PP. Aquest refinançament no comporta cap altre crèdit per al PCiTAL, sinó ampliar el termini nou anys més. Les intervencions es van centrar, d’una banda, a criticar el deute que té el complex (que ascendeix als 46,3 milions d’euros) i, d’altra banda, a qüestions que la Generalitat es comprometés fa anys a assumir part del deute del parc i que encara no se n’hagi fet càrrec.

El PDeCAT i ERC es van abstenir perquè volen la continuïtat del parc però van apel·lar a més control de la despesa mentre que la Crida va advocar per “deixar morir dignament el parc”. La regidora de Ciutadans, Ángeles Ribes, va donar suport al refinançament “per responsabilitat” i el regidor de Promoció i gerent del parc, Rafel Peris, va destacar l’impacte econòmic i els llocs de treball que genera. El ple també va donar llum verda a l’acord de racionalització dels serveis específics de la Guàrdia Urbana, que permetrà més conciliació laboral i apujar fins a 20 euros les hores extra.

Amplien d’onze a vint anys el termini perquè el parc científic pagui el crèdit de 5,6 milions

Tots hi van votar a favor a excepció del PP i la Crida, que es van abstenir, i el Comú, que hi va votar en contra al considerar que l’acord incomplia el conveni i perquè demanen que es paguin més altes les hores extres. La regidora de Seguretat, Sara Mestres, va destacar que “fa vint anys que no es modificava l’acord”. El sindicat ASIGULL va ser el primer a mostrar la seua satisfacció, després de valorar molt positivament l’acord. El ple va durar un total de set hores, una mica menys del que s’esperava.

La moció que va presentar l’Ateneu Popular La Baula que demanava ampliar els homenatges en honor a les víctimes del bombardeig del Liceu Escolar es va aprovar ahir amb el suport de tots els grups municipals. La proposta de l’entitat indicava que cada 2 de novembre sonessin les sirenes i les campanes de les esglésies de la ciutat durant 3 minuts i totes les institucions de la ciutat fessin una aturada en record dels més de 200 morts.

Durant el debat i l’aprovació de la moció va haver-hi membres de La Baula que van mostrar cartells amb frases que feien referència a les paraules que els va dedicar l’alcalde, Àngel Ros, que els va anomenar “niñatos soberbis”. L’alcalde es va disculpar per l’insult però els va recordar que la Paeria homenatja les víctimes des de l’any 2006, que “a Lleida no hi ha sirenes” i que “si algun col·lectiu va ser perseguit durant la Guerra Civil i el franquisme va ser el socialista”. Un portaveu de La Baula va acceptar les disculpes de l’alcalde.

Les reticències de Cs fan ajornar el projecte de Ciutat Jardí

Un dels punts que prometia ser dels més polèmics del ple d’ahir era l’aprovació del projecte del complex esportiu de Ciutat Jardí i la seua cessió al club Futbol i Formació (FiF) però, finalment, aquest punt es va retirar de l’ordre del dia per la falta de suports per tirar-ho endavant. Fonts municipals van informar que la negativa de Ciutadans a donar suport al projecte va ser el detonant de la retirada, de manera que aquest tema tornarà a debatre’s al ple del mes d’octubre. La plataforma Sí Espais Verds Ciutat Jardí va valorar molt positivament el canvi d’opinió dels grups municipals i assegura que continuarà lluitant “per evitar la construcció de camps de futbol que privin als veïns del seu ús”.

Moment de la votació de l’acord de racionalització de serveis de la Guàrdia Urbana.

Moment de la votació de l’acord de racionalització de serveis de la Guàrdia Urbana.MAGDALENA ALTISENT

tracking