SEGRE

URBANISME BARRI ANTIC

Els carrers del Centre Històric passaran a ser semivianalitzats i es farà de forma gradual

L’ajuntament preveu implantar una plataforma única amb voreres i calçada al mateix nivell || Està pendent de determinar si serà una “zona 30” o la velocitat màxima es rebaixarà a 20 km per hora

Imatge de Sant Crist, un dels carrers en els quals s’ha fet una reforma semblant a la que es planteja fer, ahir a la tarda.

Imatge de Sant Crist, un dels carrers en els quals s’ha fet una reforma semblant a la que es planteja fer, ahir a la tarda.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament preveu transformar gradualment els carrers d’accés al Barri Antic en semivianalitzats, amb voreres i calçada al mateix nivell i donant prioritat a vianants i ciclistes.

Així ho va avançar a aquest diari el tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, que va precisar que encara cal determinar si s’implantarà una “zona 20”, amb la velocitat dels vehicles limitada a 20 per hora, o bé serà una altra “zona 30” com les ja existents en diverses àrees de la ciutat. La idea de l’ajuntament és aprofitar les actuacions urbanístiques que es vagin fent al barri per anar remodelant els carrers.

En aquest sentit, la nova plaça de la Panera, el projecte de la qual va ser triat a través d’un procés participatiu, comportarà que un tram del carrer Sant Martí passi a ser de plataforma única.

Així mateix, en els últims anys també s’ha fet el mateix en algun vial concret del barri, com el de Sant Crist entre la plaça Sant Josep i la rambla d’Aragó. Aquest també és el model que l’ajuntament està aplicant als carrers ubicats entre la rambla Ferran i l’avinguda del Segre.

Fa anys, ja va reformar Vila Antònia, Nord i Comerç, on les voreres i la calçada van passar a ser al mateix nivell, i ara també ho estendrà a la resta de vies d’aquest barri a les obres que actualment estan en execució. En aquesta zona, a més, és previst habilitar tres places el paviment de les quals serà a un nivell més elevat que el dels carrers d’accés. Una serà totalment nova, aprofitant l’espai existent a la confluència del carrer General Brito amb l’avinguda del Segre, mentre que les altres dos places suposen l’ampliació i millora de la plaça Sanahuja, d’una banda, i de la situada a la confluència dels carrers General Brito, Riu i Maria Sauret.

L’ajuntament també ha iniciat els tràmits per remodelar la rambla Ferran donant més espai al passeig central i prolongar-lo.

Dubtes en el carril bici d’avinguda Catalunya per la falta de diners

El ple municipal va aprovar divendres passat l’adjudicació de les obres del projecte del carril bici d’avinguda Catalunya amb molts dubtes per part dels partits de l’oposició. El motiu que el Comú, el PP, Crida-CUP, ERC i el PDeCAT no votessin a favor del pla era que l’interventor municipal va alertar que no havia pressupost municipal assignat per pagar l’obra i els partits dubtaven que el consistori pogués aportar aquests diners de forma immediata, ja que les obres es faran aquest mes d’agost.  El regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va destacar que “és una inversió estudiada i els fons per fer-la es podrien obtenir de la venda de solars o rebre una subvenció d’algun fons estatal o català. L’obra va ser adjudicada gràcies als vots de l’equip de govern, Ciutadans, que va votar “per responsabilitat”, mentre que el Comú hi va votar en contra i la resta de formacions es van abstenir.

tracking