SEGRE

Andorra concedeix el plàcet al nou ambaixador i avala el nomenament

De les majories absolutes... a les esbroncades

De les majories absolutes... a les esbroncadesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Andorra va concedir ahir el plàcet (vistiplau) al nou ambaixador, Àngel Ros. Es tracta d’un tràmit administratiu preceptiu per possibilitar el nomenament per part del Govern d’Espanya. L’executiu espanyol va fer arribar la petició dimarts i l’andorrà li va donar curs ahir mateix, amb la qual cosa conclou la tramitació del Principat sobre aquesta qüestió. Ara és el Consell de Ministres del Govern de Pedro Sánchez el que ha d’aprovar el nomenament de Ros com a ambaixador, ja sigui previsiblement a la reunió de demà o a la del dia 24.

En tot cas, Ros no cessarà automàticament com a alcalde el dia del seu nomenament, però ha de fer-ho abans de la presa de possessió com a ambaixador, possiblement a començaments de setembre. La renúncia, presentada per escrit, s’acceptarà en un ple presidit per la primera tinenta d’alcalde i en deu dies hàbils se n’ha de celebrar un altre per elegir el nou alcalde o alcaldessa. El ministre de Finances i portaveu del Govern d’Andorra, Jordi Cinca, va indicar ahir després de concedir el plàcet que respecten la decisió espanyola i va destacar la seua “excel ·lent relació bilateral”. Així mateix, va subratllar que l’encara alcalde de Lleida “coneix bé tots els àmbits” d’Andorra i va considerar que contribuirà a “reforçar les excel·lents relacions amb Espanya”.

Àngel Ros serà el setè representant d’Espanya al Principat després de l’obertura de l’ambaixada l’agost de l’any 1993 i substituirà Manuel Montobbio de Balanzó, que divendres passat va ser nomenat ambaixador d’Espanya davant del Consell d’Europa amb seu a Estrasburg.

 
tracking