SEGRE

ESNOTICIA

L'oposició diu que Àngel Ros se'n va per no perdre i ho veuen com “el final d'una etapa”

PDeCAT, ERC, Crida i Comú consideren que marxa perquè considera perduda l’alcaldia de cara a les eleccions del 2019 || Ciutadans assegura que garantirà l’estabilitat i el PP “veia venir” que se n’aniria

Foto de família de tots els regidors del ple de la Paeria durant aquesta legislatura amb Àngel Ros al centre.

Foto de família de tots els regidors del ple de la Paeria durant aquesta legislatura amb Àngel Ros al centre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El rumor que feia setmanes que corria per l’ajuntament va esclatar ahir després de l’exclusiva de SEGRE i els diferents partits de l’oposició no van dubtar a definir la marxa de Ros de l’ajuntament com “el final d’una etapa” ja que consideren que aquests seran els últims mesos de la Paeria socialista després de més de quaranta anys.

El cap de l’oposició i president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, va deixar caure ahir que ell ja va avisar el maig passat que “l’alcalde estava buscant una sortida de l’ajuntament perquè és evident que s’entreveu un gran canvi a les eleccions municipals que no passa ni pel partit socialista ni pel bloc del 155”. Malgrat tot, Postius li va desitjar “el màxim d’encerts en aquesta nova etapa i que siguin molt millors del que han estat aquests tres últims anys”. Malgrat això, va reconèixer que “és evident que la ciutat ha fet un gran canvi en aquests últims catorze anys. Ha tingut èpoques de grans encerts però ens deixa un llegat molt dolent”.

Postius i Vega li desitgen “més encerts com a ambaixador que els que ha tingut com a alcalde”. Ribes diu que “podrem continuar col·laborant com fins ara” i Vilella ho veu “una sortida digna”

Per la seua part, la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, es va mostrar tranquil·la amb l’anunci de Ros i va assegurar que la seua formació continuarà treballant com fins ara. “Confiem que l’equip de govern segueixi endavant amb els acords que havíem firmat. Per la nostra part, no canviarà res”, va dir Ribes. Així mateix, va advertir que “les crisis internes d’un partit no poden suposar una repercussió en la vida dels ciutadans i per això treballarem perquè la ciutat segueixi funcionant. No tinc dubtes que continuarem col·laborant com fins ara”.

El president d’ERC-Avancem a la Paeria, Carles Vega, va tenir un to més crític, al dir que la sortida de Ros “ja s’esperava després de les últimes polèmiques” i va afegir que “marca el final d’una era”. Amb tot, Vega li va desitjar “més encerts com a ambaixador que els que ha tingut com a alcalde, ja que serà recordat per impulsar el pacte amb Ciutadans, el seu paper patètic per l’1 d’octubre, els carrers franquistes, el POUM de la discòrdia i les polítiques més efectistes que efectives”.

Quant a la Crida per Lleida-CUP, el portaveu, Pau Juvillà, va preferir valorar les polítiques abans que les persones i va dir que “el model polític de Ros continua i no esperem res del successor sigui qui sigui. Ens trobem davant d’un model de continuïtat i d’una Lleida cada vegada més allunyada de la república catalana i esperem que les eleccions municipals provoquin un canvi i que les esquerres independentistes governin com ho estan fent a Sabadell”, va dir Juvillà.

Un dels pocs que no es van sorprendre amb la marxa de Ros va ser el portaveu del PP, Joan Vilella, que va assegurar que “era vox populi que no acabaria la legislatura. Crec que ho ha passat malament durant aquest mandat i veig que aquesta és una sortida digna al seu paper com a alcalde de Lleida després de catorze anys en què hi ha hagut alts i baixos, passant de les majories absolutes a una legislatura pactista”.

El portaveu del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, va desitjar a Ros “el millor” però “celebrem que se’n vagi un alcalde que ha estat nefast, deixant una greu crisi social, un urbanisme lamentable i un enorme deute”.

 
tracking