SEGRE

PATRIMONI PROMOCIÓ

La Paeria ha invertit 10.000 € a rehabilitar el castell de Gardeny enguany

El 2018 l’han visitat unes 5.000 persones

L’alcalde accidental, Rafel Peris, en un taller infantil que es va celebrar ahir al castell de Gardeny.

L’alcalde accidental, Rafel Peris, en un taller infantil que es va celebrar ahir al castell de Gardeny.HERMÍNIA SIRVENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament ha invertit un total de 10.000 euros en actuacions per rehabilitar o condicionar espais del Castell dels Templers de Gardeny. Per la seua banda, l’alcalde accidental i regidor de Promoció, Rafel Peris, va explicar ahir en una visita a l’equipament històric que les actuacions del consistori al castell s’han fet en col·laboració amb l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) amb tallers de forja i jardineria.

“Les actuacions que s’han fet aquest any són la neteja de la Torre del Comanador, l’enjardinament de la zona de l’escenari, la instal·lació d’un lavabo dins del recinte del castell i han tingut un cost total de 10.000 euros”, va explicar Peris. Així mateix, va assenyalar que durant aquests últims tres anys l’equip de govern ha fet diverses actuacions i rehabilitacions al castell i voltants “com la neteja de la sala Refectori, la il·luminació de la capella de l’església i la restauració d’una garita de vigilància i d’una part de la muralla del complex”. De cara al 2019 està previst renovar el vídeo sobre la història dels templers que s’emet a les visites.

Peris també va apuntar que aquest any han visitat Gardeny prop de 5.000 persones, una xifra lleugerament superior respecte a l’any passat, i que en els últims tres anys han passat pel complex un total de 32.000 visitants.

El regidor va assenyalar així mateix que és possible visitar el complex durant la nit gràcies a les visites nocturnes i les activitats com Templer per un dia. La visita del regidor al castell de Gardeny va coincidir amb una de les activitats d’estiu que organitza Turisme de Lleida en el complex i en les quals van participar al voltant d’una vintena de nens i nenes.

tracking