SEGRE

ESNOTICIA

Mínguez i Larrosa pugnaran per la successió de Ros a l'alcaldia de Lleida

El PSC haurà d’elegir quan l’alcalde renunciï per ser ambaixador al Principat

Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, flanquejant Àngel Ros al saló de plens.

Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, flanquejant Àngel Ros al saló de plens.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La notícia de la renúncia a l’alcaldia de Lleida d’Àngel Ros per ser nomenat ambaixador d’Espanya a Andorra, tal com va publicar ahir en exclusiva SEGRE, va revolucionar ahir la Paeria, la ciutat i les xarxes socials. Ara s’ha de decidir el successor/a i tant la primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, com el segon, Fèlix Larrosa, pugnaran per la vara d’alcalde. Oficialment, cap dels dos es mulla, però tots dos presentaran batalla amb totes les armes.

D’una banda, Larrosa, que també és primer secretari del PSC de la ciutat de Lleida, compta amb el suport de pesos pesants del partit i de la majoria dels militants actius que votaran a l’assemblea socialista que, en principi, decidirà el successor de Ros a la Paeria (encara que l’última paraula la tindrà el partit). Per una altra banda, Mínguez està al davant de Larrosa a la llista actual del PSC (van ser el número dos i tres, respectivament, a les passades municipals) i això li donaria avantatge si al ple de designació del nou alcalde o alcaldessa ningú aconseguís els catorze vots que marquen la majoria absoluta.

En aquest cas, la llei determina que la persona que ocupa el primer lloc de la llista més votada en les eleccions ocuparà l’alcaldia, és a dir, Mínguez, ja que al renunciar Ros passaria a ser la número u del PSC. Mínguez va afirmar ahir que, “per respecte a Ros”, prefereix no fer declaracions fins que el Consell de Ministres el nomeni ambaixador i aquest renunciï a l’alcaldia. Larrosa, com a primer secretari del PSC, va advocar també per “respectar els tempos” i va apostar perquè sigui la militància socialista de Lleida la que “decideixi quina és la persona més adequada per dirigir la ciutat” a través d’una assemblea.

Així, va precisar que tan aviat com s’oficialitzi el nomenament de Ros, “posarem en marxa els mecanismes” al partit i l’ajuntament per designar la persona que ocuparà l’alcaldia fins a les pròximes municipals, previstes per al maig de l’any que ve. “Qualsevol persona del grup socialista està capacitada per assumir aquesta responsabilitat”, va afegir.

Joan Queralt, nou regidor

En un altre ordre, amb la marxa d’Àngel Ros a Andorra com a ambaixador es genera una vacant a les files socialistes de la Paeria, que ocuparà Joan Queralt, el següent a la llista del PSC. Durant aquest mandat, Queralt ha estat temporalment president de la comissió de l’Horta.

LES CLAUS Consell de Ministres Després que el govern andorrà concedís ahir mateix el plàcet al nou ambaixador, Àngel Ros, previsiblement serà nomenat al Consell de Ministres de demà o al del pròxim dia 24. Presa de possessió El nomenament no comporta automàticament la cessió de Ros com a alcalde de Lleida. Sí que haurà de renunciar abans de la presa de possessió com a ambaixador. Ha de presentar una renúncia per escrit, que s’acceptarà en un ple presidit per la primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez. També ha d’acceptar el nou edil, Joan Queralt. Nou alcalde Un cop passada la renúncia, s’ha de celebrar un ple en un termini de deu dies hàbils per elegir el nou alcalde, que serà Montse Mínguez o Fèlix Larrosa.

tracking