SEGRE

POLÍTICA RELLEU A LA PAERIA

El Consell de Ministres nomenarà avui Ros ambaixador a Andorra

L’executiva local del PSC es va reunir ahir per marcar el calendari del relleu || La Paeria haurà de celebrar un ple per donar compte de la renúncia de l’alcalde

Àngel Ros

Àngel RosSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consell de Ministres nomenarà avui l’alcalde, Àngel Ros, nou ambaixador d’Espanya a Andorra, segons ha pogut confirmar SEGRE. El nomenament serà oficial una vegada ho publiqui el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) i estigui firmat pel rei. Tot apunta que la renúncia de Ros serà immediata per facilitar el relleu al capdavant de la Paeria.

El calendari estudiat pel grup socialista preveu celebrar un ple dilluns que ve que ja estaria presidit per l’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, com a primera tinenta d’alcalde. En la mateixa sessió Joan Queralt s’incorporarà com a nou edil del PSC. Una vegada s’hagi nomenat regidor Queralt, s’haurà de celebrar un altre ple en un termini de deu dies naturals per elegir el nou alcalde, càrrec pel qual pugnen el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, i la mateixa Mínguez, que ja ha anunciat que no està disposada a renunciar a ser la primera alcaldessa de Lleida. Si el calendari compleix els terminis previstos Lleida podria tenir un nou paer en cap abans del 15 d’agost.

Ahir es va fer una reunió de l’executiva de l’Assemblea Local del PSC per comunicar als seus membres de la marxa de Ros i dels passos a seguir una vegada que s’hagi fet oficial el seu nomenament com a ambaixador. A la reunió van assistir tant Montse Mínguez com Fèlix Larrosa, que és el president de l’Assemblea Local, així com la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. A la trobada no van assistir ni Àngel Ros ni el subdelegat del Govern a Lleida i secretari d’organització del PSC, José Crespín.

LES CLAUS

  • Nomenament oficial. El Consell de Ministres d’avui aprovarà la designació d’Àngel Ros com a nou ambaixador d’Andorra i el seu nomenament serà oficial una vegada es publiqui al Butlletí Oficial de l’Estat amb la firma del rei.
  • Dos plens. En el primer d’aquests, que es convocaria avui o dilluns, es llegirà la renúncia de Ros com a paer en cap i nomenarà Joan Queralt regidor. A partir d’allà la Paeria tindrà 10 dies naturals per convocar un altre ple per designar el nou alcalde.
Teresa Cunillera (esquerra), Larrosa i Mínguez, ahir a la reunió de l’Assemblea Local del PSC.

Teresa Cunillera (esquerra), Larrosa i Mínguez, ahir a la reunió de l’Assemblea Local del PSC.ITMAR FABREGAT

tracking