SEGRE

POLÍTICA

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, nomenat ambaixador espanyol a Andorra

Ros porta 14 anys al capdavant del consistori lleidatà

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, nomenat ambaixador espanyol a Andorra

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, nomenat ambaixador espanyol a AndorraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha estat nomenat pel consell de ministres com a nou ambaixador d’Espanya a Andorra.

Àngel Ros rellevarà en aquest càrrec el diplomàtic barceloní Manuel Montobbio, que era ambaixador al país pirinenc des de juliol de 2014 i que el passat 27 de juliol va ser nomenat pel Consell de Ministres ambaixador d’Espanya en el Consell d’Europa.

Ros, que porta 14 anys al capdavant de La Paeria, i que també és president del PSC des de 2014, va accedir a l’alcaldia de Lleida el 2004 i va revalidar el càrrec d’alcalde el 2007, 2011 i 2015.

En els dos primers mandats va governar amb majoria absoluta i, en les últimes eleccions va necessitar el suport de Ciudadanos i PP per continuar governant. Ros va ser a més diputat del PSC en el Parlament en la X legislatura, entre desembre de 2012 i gener de 2014.

Nascut a Lleida el 9 d’agost de 1952, Ros es va llicenciar en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (1969-1974), es va doctorar en Informàtica per la Universitat Politècnica de Madrid, a més d’obtenir un MBA per l’Institut de l’Empresa de Madrid.

Àngel Ros és així mateix funcionari per oposició del Cos Superior de Sistemes i Tecnologies de la Informació de l’Administració de l’Estat.

Entre altres càrrecs, ha estat president del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, vicepresident de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya, president de la Comissió de la Societat de la Informació i Noves Tecnologies de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) o coordinador dels Serveis d’Informació de l’Ajuntament de Barcelona.

Actualment, és president de la Comissió d’Educació de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i membre de la Comissió Permanent i del Plenari del Consell Escolar de l’Estat.

Així mateix, és professor d’Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, professor titular de Proyectos d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Ramon Llull i professor de Direcció i planificació estratègica d’empreses tecnològiques en la Universitat de Lleida.

tracking