SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Ratifiquen una condemna per abusos a una dona i coaccions a una nena

El Suprem confirma la sentència de l’Audiència de Lleida, que va imposar a l’acusat dos anys de presó || Van ser dos assalts en poques hores a Balàfia i Cappont

El condemnat, durant el judici celebrat el març del 2017.

El condemnat, durant el judici celebrat el març del 2017.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha condemnat a dos anys de presó un veí de Lleida per abusar sexualment d’una jove de 21 anys i intentar-ho amb una adolescent de 14. L’alt tribunal confirma la sentència dictada l’abril del 2017 contra el processat, d’origen xinès, per dos assalts comesos en poques hores a Balàfia i Cappont el juliol del 2015. L’Audiència el va condemnar per agressió sexual en el primer cas i per coaccions en el segon. El Suprem rebutja el recurs de la defensa del condemnat al considerar prova suficient les declaracions de les víctimes i denegar la pretensió que l’home fos declarat inimputable. L’Audiència sí que li va aplicar l’atenuant d’alteració psicològica.

La sentència recorda que durant el judici, celebrat el març del 2017 a l’Audiència de Lleida, la jove de 21 anys “va reconèixer l’acusat al 100 per cent” com l’home que l’havia assaltat mentre estava asseguda en un banc amb una amiga. La víctima va assenyalar que l’home les va perseguir, atrapant-la a ella, i aconseguint fer-li tocaments sexuals després de tirar-la a sobre d’un banc. L’endemà, segons declara provat el Suprem, el processat va abordar una menor de 14 anys que estava asseguda a les escales de la plaça Blas Infante de Cappont. La va agafar per darrere, li va tapar la cara i va intentar aixecar-la per emportar-se-la. En aquest cas, el Suprem rebutja l’al·legació de la defensa que la menor no presentava lesions a l’assenyalar que l’acció del condemnat “la va espantar” i avala la decisió de l’Audiència de qualificar el fet com a coacció i no abús sexual en grau de temptativa com sol·licitava la Fiscalia. El Suprem confirma la sentència del tribunal lleidatà, que va imposar al processat un any i mig de presó per agressió sexual i sis mesos de presó per coaccions, a més de tres anys de llibertat vigilada i no poder aproximar-se a les víctimes durant tres anys i un any i mig, respectivament. La resolució és ferma.

Un grup de treballadors van auxiliar la menor assaltada

En el cas de la víctima de 14 anys, l’assalt no va anar a més gràcies a la intervenció d’un grup de treballadors d’un supermercat de l’avinguda València, a Cappont, que, al sentir els crits de la nena, van anar a socórrer-la, a més de retenir el processat. Al principi, la Fiscalia va qualificar aquests fets d’abús sexual a la menor de 16 anys en grau de temptativa, cosa que, al costat de l’acusació per abús sexual de la jove de 21 anys, sumaven una petició de 9 anys de presó. Després del judici, va rebaixar la petició a sis anys de presó, però l’Audiència de Lleida va considerar que no hi havia prou proves per qualificar l’assalt a la menor d’abús sexual, per la qual cosa va considerar els fets com un delicte de coaccions. La menor va assenyalar que l’acusat no li va fer tocaments ni li va dir res.

tracking