SEGRE

URBANISME VIA PÚBLICA

El carrer General, als Porxos de Lleida, enllestit a la tardor

Hi han trobat restes arqueològiques medievals

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’accés al Canyeret i la Seu Vella pel carrer General, a l’Eix Comercial, estarà a punt a partir d’aquesta tardor. L’alcalde accidental, Rafel Peris, va visitar ahir les obres de rehabilitació del carrer per construir unes escales cap al Canyeret i va assenyalar que el projecte “s’ha hagut de modificar” després de la troballa d’un mur i un arc que podrien pertànyer a un habitatge del segle XIII o XIV, “de manera que les obres es retardaran”, previsiblement fins a la tardor. El servei d’arqueologia de la Paeria procedirà a l’estudi de les restes i a la seua catalogació.

La millora integral del carrer inclou també la restauració del pilar del General, adossat a l’estructura dels porxos medievals i construït cap a l’any 1730. El pilar del General –nom que ve de la casa que tenia en aquest enclavament el representant de la Diputació del General (l’antiga Generalitat)– és el lloc on es penjaven els requeriments de l’antiga Generalitat i, més endavant, els principals documents reials i del municipi. Antigament, en aquest pilar hi havia una argolla en què es lligaven i exhibien públicament els delinqüents.

Actualment al pilar hi ha un bust dedicat al marquès de Blondel, un dels màxims artífexs de l’eixamplament urbà de la ciutat al segle XVIII. Peris va assenyalar que les reformes han tingut un cost de 136.000 euros, sense IVA.

El carrer del General forma part de la trama medieval de la ciutat (segle XII) i pertany al sistema d’accessos transversals entre el Centre Històric i el Turó de la Seu Vella. El projecte urbanístic que es porta a terme té l’objectiu de restituir les funcions del carrer, que compta amb un desnivell d’uns quinze metres i estava clausurat des de feia uns anys.

Rafel Peris i Fèlix Larrosa van visitar ahir les obres del carrer.

Rafel Peris i Fèlix Larrosa van visitar ahir les obres del carrer.MAGDALENA ALTISENT

tracking