SEGRE

POLÍTICA

Ros renuncia a l'alcaldia de Lleida

Després del seu nomenament com a nou ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra

Ros signa la renúncia

Ros renuncia a l'alcaldia de LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El socialista Àngel Ros ha presentat aquest dissabte oficialment la seua renúncia com a alcalde i regidor de Lleida davant del Secretari General de l’Ajuntament, després que el Consell de Ministres aprovés aquest divendres el seu nomenament com a nou ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra, que ja ha estat publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Després de firmar la seua renúncia, Ros ha dit que "no canviaria per res aquests gairebé 15 anys de relació política amb la ciutat de Lleida", i ha destacat que és un moment d’emoció, i que se sent orgullós d’haver pogut treballar en la paeria amb tots els seus companys, a qui ha enviat una carta per acomiadar-se.

L’equip de Govern de l’ajuntament preveu convocar un ple en els propers dies presidit per la primera tinenta d’alcalde, Montse Mínguez, per donar compte de la renúncia de Ros a l’alcaldia i nomenar regidor al següent de la llista en les últimes eleccions municipals, Joan Queralt.

Una vegada realitzat aquest ple, en els deu dies següents, se celebrarà una sessió extraordinària per escollir el nou alcalde, segons informa el consistori en un comunicat.

Ros ha confessat que "la funció d’ambaixador era una antiga aspiració personal" que finalment ha pogut veure completada, per la qual cosa, segons ha afirmat, sempre agrairà la proposta del ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, i al president del Govern, Pedro Sánchez, d’assumir la responsabilitat de ser ambaixador espanyol a Andorra.

El ja excalcalde de Lleida ha fet un balanç de la seua trajectòria en la Paeria: ha assegurat que "hi ha molts elements d’orgull" però també altres en els quals creu que hauria d’haver fet més, i que han quedat pendents moltes coses.

Ha especificat que "un moment dramàtic va ser l’explosió de gas dels blocs de la Mariola", i ha destacat el treball realitzat en l’àmbit de les guarderies perquè quan va començar a l’alcaldia en tenien nou i ara n’hi ha 28, segons ha explicat.

Preguntat pel balanç econòmic, ha opinat que el consistori de Lleida és un ajuntament sense dèficit, que presenta unes liquidacions que van millorant any en any, i que la situació de l’ajuntament "és d’una solvència absoluta".

tracking