SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per robar en un pis al trobar l'empremta dactilar a la TV

L’acusat al·lega que hauria pogut tocar l’aparell a la botiga abans de ser comprat || L’Audiència de Lleida avala la prova i el condemna a dos anys i mig de presó

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial de Lleida.

Vista de l’entrada a l’Audiència Provincial de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys i mig de presó un home acusat de robar a l’interior d’un habitatge de la capital del Segrià. Una condemna gràcies a l’empremta dactilar del processat que els Mossos d’Esquadra van trobar en un televisor del pis sinistrat. D’aquesta forma, l’Audiència confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 1 de Lleida al rebutjar el recurs de la defensa, que va al·legar que l’acusat podria haver tocat la pantalla del televisor a la botiga on havia estat adquirit pel propietari.

Segons la sentència, els fets van tenir lloc el maig del 2016 quan el processat, al costat d’un menor, va saltar un mur i va forçar una persiana elèctrica del menjador d’un habitatge de la ciutat de Lleida, per accedir a l’interior mentre el propietari dormia i apoderar-se així d’una cartera, una sèrie d’objectes i diners. Els investigadors van recollir dos empremtes dactilars al televisor que es trobava a l’interior del pis sinistrat, unes de les quals van presentar valor identificatiu, i van resultar ser de l’acusat.

El condemnat va forçar una persiana per entrar a l’habitatge mentre el propietari dormia

Per a l’Audiència Provincial, aquesta pericial és suficient per desvirtuar la presumpció d’innocència del processat al considerar que constitueix “una prova plena pel que fa a l’acreditació de la presència d’una persona determinada al lloc en el qual l’empremta es troba i permet establir, amb seguretat pràcticament absoluta, que les seues mans han estat en contacte amb la superfície en la qual apareixen impreses”. Malgrat que l’acusat va negar haver estat a la ciutat de Lleida el dia dels fets, la víctima i l’acusat no es coneixien i els agents van trobar l’aparell de televisió desendollat, amb els cables penjant i mogut de la posició original, “la qual cosa demostra que va ser manipulat de nit per un estrany”. Per això, l’Audiència Provincial considera “força difícil d’imaginar” que l’empremta pogués mantenir-se intacta a la tele des d’abans de ser comprada.

Els robatoris en domicilis pugen un 71% en sis mesos a Lleida

Les denúncies per robatoris amb força en domicilis han augmentat un 71% a la capital del Segrià el primer semestre de l’any. Segons el balanç de criminalitat del ministeri de l’Interior, entre el gener i el juny d’aquest any, les forces de seguretat han registrat un total de 188 denúncies per robatoris a l’interior d’habitatges a Lleida ciutat, davant les 110 de l’any passat. En el conjunt de la província, aquest tipus de robatoris, amb 420 casos coneguts, han descendit un 4,3% respecte al primer semestre de l’any passat. En el cas de la capital, entre el gener i el juny també han repuntat els robatoris en establiments o altres instal·lacions, amb un 67,6% més fins a un total de 300 casos; la sostracció de vehicles, un 48% més; els robatoris amb violència i intimidació, un 0,8%, i els furts, un 2,1%.

tracking