SEGRE

El successor d'Àngel Ros haurà de ser investit el 29 d'agost com a molt tard

L’informe redactat per la secretaria general de la Paeria fixa en el 14 d'agost el termini per al ple de la renúncia de l'alcaldia

Imatge de l’últim ple de la Paeria el 29 de juny.

Imatge de l’últim ple de la Paeria el 29 de juny.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els plens de l’ajuntament de Lleida de presa de coneixement de la renúncia d’Àngel Ros i d’elecció del nou alcalde o alcaldessa ja tenen els terminis definits. Així, d’acord amb l’informe redactat per la secretaria general de la Paeria, el dia màxim perquè se celebri el primer ple és el dimarts 14 d’agost i el termini per a l’elecció del nou alcalde o alcaldessa i la presa de possessió del nou regidor és el 29 d’agost.

Ros va ser designat ambaixador d’Espanya a Andorra pel Consell de Ministres el 3 d’agost, designació que es va formalitzar mitjançant reial decret i que es va publicar al BOE l’endemà. El mateix 4 d’agost Ros va presentar la renúncia al càrrec de regidor i d’alcalde electe de l’ajuntament. Igualment, des del dia 4 la primera tinent d’alcalde, Montse Mínguez, exerceix com a alcaldessa en funcions.

Per fer efectiva la renúncia el ple municipal s’haurà de fer en els 10 dies naturals següents i el d’elecció del nou alcalde haurà de tenir lloc en 10 dies hàbils (per tant, s’exclouen del còmput els dissabtes, els diumenges i els declarats festius).

La militància del PSC escollirà el successor d’Àngel Ros entre Montse Mínguez i el segon tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa.

tracking