SEGRE

Els carrers Lluís Companys i Acadèmia ja són de sentit únic

IMATGES. Així ha estat el primer dia de canvi en la mobilitat al barri de l'Escorxador

Els dos carrers de Lleida passen a ser unidireccionals.

Primer dia Lluís Companys i Acadèmia amb sentit únicÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida ha posat en marxa aquest dimecres l'anunciada unidireccionalitat en els carrers Lluís Companys i Acadèmia, al barri de l'Escorxador. Segons ha explicat el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa, l'objectiu del canvi a sentit únic és donar més fluïdesa i seguretat a les cruïlles. Així, Lluís Companys ha passat a ser unidireccional cap a l'avinguda Catalunya i Acadèmia cap al passeig de Ronda per la plaça de l’Exèrcit. La Paeria va consultar la modificació als veïns i, segons va assenyalar el consistori, el 70 per cent ho van aprovar.

No obstant, aquesta reforma de la mobilitat ha estat rebutjada per alguns veïns. Dimarts a la nit, uns quaranta veïns van tallar el carrer Lluís Companys per protestar contra el sentit únic. La seua intenció era parar les tasques de senyalització horitzontal dels operaris.

Durant el tall, hi va haver una baralla amb bufetades i espentes per part d’un conductor que volia superar el bloqueig i que va ferir dos persones, que van afirmar que denunciarien l’agressió. El conductor, que també va anunciar una denúncia, va ser identificat per la Urbana, que hi va desplaçar mitja dotzena de vehicles.

A la tarda, els veïns es van reunir per crear una plataforma contra l’esmentat canvi. Alguns dels assistents van denunciar que ni l’ajuntament ni l’associació no els ha informat de la mesura i que se n’havien assabentat per avisos que la Paeria va penjar fa uns dies. D’altres van afirmar que fa uns mesos hi havia cartells sobre una consulta online sobre això i que després “la Paeria hauria d’haver fet una enquesta veí per veí que mai es va dur a terme”.

D'altra banda, l'ajuntament de Lleida ha iniciat una consulta veïnal per implantar sentit únic també als carrers de Pardinyes Jeroni Pujades i Pere Cavassèquia per millorar la seguretat i disposar de més places d’aparcament. Es tracta d’una enquesta online entre els veïns, que poden votar sí o no a aquest canvi a través del web mobilitat.paeria.cat/enquestes/pardinyes o bé escanejant un codi QR adjuntat als cartells que l’ajuntament ha penjat a la zona.

tracking