SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

Lleida tindrà nou alcalde el dia 29

La Paeria celebrarà llavors el ple d’investidura, una vegada els militants del PSC hagin triat entre Mínguez i Larrosa || La sessió plenària d’acceptació de la renúncia d’Àngel Ros, el 14

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ciutat de Lleida tindrà finalment nou alcalde o alcaldessa el dia 29 vinent. Abans, el dia 14, se celebrarà el ple d’acceptació de la renúncia d’Àngel Ros i de petició a la Junta Electoral de les credencials del nou regidor, Joan Queralt. El ball de possibles dates per a les dos sessions plenàries queda així liquidat, després que l’informe urgent encarregat a la secretaria general de la Paeria per l’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, per aclarir si els terminis que marca la normativa per convocar-les es refereixen a dies naturals o hàbils, fixi aquestes dos dates com a dies límit per a tots dos plens.

L’informe del secretari general, Jesús Gutiérrez, va concloure ahir que en el cas del ple d’acceptació de la dimissió de Ros s’han de comptar deu dies naturals, de manera que el termini acaba el dia 14, ja que va ser el 4 quan va presentar la renúncia l’alcalde al publicar-se aquell mateix dia al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el seu nomenament com a ambaixador d’Espanya a Andorra pel Consell de Ministres del dia 3. En canvi, el secretari indica que per al ple d’elecció del nou alcalde i presa de possessió de Joan Queralt com a regidor s’han de comptar deu dies hàbils, és a dir, excloent els dissabtes, diumenges i festius, de manera que el termini s’esgota el dia 29.

Afirma que per convocar el ple de renúncia es compten 10 dies naturals i per al de relleu, hàbils

En els dos casos, es basa en articles de la llei Orgànica del Règim Electoral General i el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, així com en la doctrina de la Junta Electoral Central.

L’alcaldessa en funcions té la voluntat d’esgotar els terminis, així que ja ha comunicat als portaveus dels grups municipals que les sessions plenàries seran els dies límit que fixa la normativa, el 14 i el 29 d’aquest mes. Abans de la segona, l’agrupació local del PSC convocarà una assemblea (aquesta setmana decidirà la data) en la qual els militants escolliran el nou alcalde entre els aspirants que es presentin, amb la voluntat que també sigui el candidat socialista a les eleccions municipals de l’any vinent.

Una de les aspirants és la mateixa Montse Mínguez, fins ara primera tinent d’alcalde, que ja ha manifestat públicament la seua il·lusió per ser la primera dona al capdavant de la Paeria i que està situada en l’actual llista socialista al davant del seu rival, Fèlix Larrosa, segon tinent d’alcalde i primer secretari del PSC de Lleida ciutat, que encara no s’ha postulat oficialment. A més, al ser un procés de primàries, es pot presentar qualsevol altre candidat.

Diplomàtics qüestionen els ambaixadors ‘polítics’ L’Associació de Diplomàtics Espanyols va manifestar ahir la seua “disconformitat” amb el nomenament d’“ambaixadors polítics” no diplomàtics, com el d’Àngel Ros, i va demanar que “es limitin”. Va afirmar que la “discrecionalitat” del Consell de Ministres “no ha de convertir-se en arbitrarietat”, ni basar-se en criteris “partidistes”, ni servir com una “sortida institucional” que beneficiï “determinades persones”. Va criticar que un diplomàtic requereixi 20 anys d’exercici per aspirar a ambaixador i als polítics no se’ls demani cap experiència.

La reunió de l’executiva local del PSC, el dia 2 passat.

La reunió de l’executiva local del PSC, el dia 2 passat.ÒSCAR MIRÓN

tracking