SEGRE

BARRIS MOBILITAT

Picabaralla en una protesta per impedir que el carrer Lluís Companys sigui de sentit únic

Durant el tall hi va haver una baralla amb un conductor que volia superar el bloqueig

Els veïns, a mitjanit, quan van tallar el carrer Lluís Companys.

Els veïns, a mitjanit, quan van tallar el carrer Lluís Companys.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Uns quaranta veïns van tallar ahir a mitjanit el carrer Lluís Companys per rebutjar que avui es converteixi en unidireccional, juntament amb el carrer Acadèmia. La seua intenció era parar les tasques de senyalització horitzontal dels operaris, que al tancament de l’edició encara no s’havien iniciat. Durant el tall, hi va haver una baralla amb bufetades i espentes per part d’un conductor que volia superar el bloqueig i que va ferir dos persones, que van afirmar que denunciarien l’agressió. El conductor, que també va anunciar una denúncia, va ser identificat per la Urbana, que hi va desplaçar mitja dotzena de vehicles.

A la tarda, els veïns es van reunir per crear una plataforma contra l’esmentat canvi. Alguns dels assistents van denunciar que ni l’ajuntament ni l’associació no els ha informat de la mesura i que se n’havien assabentat per avisos que la Paeria va penjar fa uns dies. D’altres van afirmar que fa uns mesos hi havia cartells sobre una consulta online sobre això i que després “la Paeria hauria d’haver fet una enquesta veí per veí que mai es va dur a terme”. Per la seua part, l’ajuntament va anunciar que va fer una consulta i que el 70% va avalar aquests canvis de sentit. Els veïns que estan en contra d’aquesta mesura van afirmar que “baixarà l’activitat econòmica als diferents comerços”.

Consulta per implantar sentit únic a dos carrers de Pardinyes La Paeria ha iniciat una consulta veïnal per implantar sentit únic als carrers de Pardinyes Jeroni Pujades i Pere Cavassèquia per millorar la seguretat i disposar de més places d’aparcament. Es tracta d’una enquesta online entre els veïns, que poden votar o no a aquest canvi a través del web mobilitat.paeria.cat/enquestes/pardinyes o bé escanejant un codi QR adjuntat als cartells que l’ajuntament ha penjat a la zona.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que l’associació de Pardinyes va plantejar aquests canvis i va dir que amb el sentit únic en aquests dos carrers milloraran la seguretat viària i la mobilitat. El consistori proposa convertir el carrer Jeroni Pujades en un vial de sentit únic en direcció a Roger de Llúria i que Pere Cavassèquia sigui unidireccional en el sentit contrari, cap a Anastasi Pinós.

tracking