SEGRE

BARRIS MOBILITAT

Sentit únic a Lluís Companys i Acadèmia amb certes discrepàncies

Els operaris substitueixen la senyalització horitzontal, vertical i semàfors || Contraris al canvi tallen una de les vies i comerciants diuen que ja els baixen les vendes

El carrer Acadèmia és de sentit únic des de l’avinguda Catalunya fins al passeig de Ronda.

El carrer Acadèmia és de sentit únic des de l’avinguda Catalunya fins al passeig de Ronda.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest format és el mateix que va utilitzar la Paeria amb el canvi a Lluís Companys i Acadèmia. Tanmateix, alguns veïns van criticar aquesta manera de consultar “perquè no tothom té per què veure el cartell”. D’altres van assegurar que la Paeria volia dur a terme una enquesta a tots els residents del barri, “però mai no es va fer”.

Els carrers Lluís Companys i Acadèmia ja són unidireccionals, després que els operaris substituïssin tant la senyalització horitzontal com la vertical, així com semàfors afectats, perquè la primera via vagi des del passeig de Ronda fins a l’avinguda Catalunya i la segona a la inversa. Mentrestant, contraris al canvi van tornar a tallar ahir Lluís Companys a les 20 hores durant una hora.

Veïns convocats per la plataforma van tallar el carrer al trànsit, com van fer la nit de dimecres. Cal recordar que hi va haver una baralla entre els protestants i un conductor i que es van denunciar mútuament per ferides lleus. Tanmateix, ahir no hi va haver incidents ni cues perquè la Guàrdia Urbana va desviar els vehicles.

El seu portaveu, Jordi de la Fuente, va explicar que continuaran tallant el carrer avui i divendres, va anunciar que recolliran firmes i presentaran un escrit a l’ajuntament exposant-los les seues raons, entre les quals la falta d’informació d’aquest canvi per part de la Paeria i l’associació de veïns i que perjudicarà negativament els comerços i el trànsit, “ja que depenent de quina direcció vols prendre cal fer molta volta”, va manifestar.

De fet, la majoria de comerciants consideren que hi haurà menys pas de vehicles i alguns van assegurar que ahir ja van notar una baixada en les vendes. En canvi, hi ha discrepància entre vianants i veïns. Hi ha els qui veuen amb bons ulls la mesura perquè el trànsit serà més fluid i més còmode per als vianants i n’hi ha altres que creuen que no es descongestionarà el trànsit i molts conductors aparcaran en doble fila. Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va assegurar que l’objectiu és donar més fluïdesa i seguretat als encreuaments. La Paeria va assegurar que el canvi s’ha fet a proposta de veïns que el 2013 van presentar un projecte i que es van dur a terme diverses reunions amb residents i entitats. Va afirmar que es va enquestar 613 persones i que la majoria va avalar el canvi.

Alguns veïns de Pardinyes proposen canvis a dos carrers L’associació de veïns de Pardinyes ha proposat a la Paeria que els carrers Jeroni Pujades i Pere de Cavasèquia siguin unidireccionals per millorar la seguretat viària i la mobilitat i disposar de més aparcaments.

Després del seu suggeriment, l’ajuntament ha iniciat una consulta on line entre els veïns, que poden votar o no al canvi a través del web mobilitat.paeria.cat/enquestes/pardinyes o bé escanejant un codi QR adjuntat als cartells que l’ajuntament ha penjat a la zona.

El carrer Acadèmia és de sentit únic des de l’avinguda Catalunya fins al passeig de Ronda.

El carrer Acadèmia és de sentit únic des de l’avinguda Catalunya fins al passeig de Ronda.ÒSCAR MIRÓN

tracking