SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

Els aspirants a rellevar Àngel Ros han de presentar 92 avals, el 25% dels militants

Larrosa i Mínguez anuncien oficialment les seues candidatures, que es votaran en assemblea el dia 27

La comissió executiva del PSC va acordar ahir convocar primàries anticipades.

La comissió executiva del PSC va acordar ahir convocar primàries anticipades.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’agrupació local del PSC ja ha iniciat el procés de primàries anticipades per elegir en una assemblea extraordinària el proper dia 27 qui serà el nou alcalde de Lleida i alcaldable socialista per a les eleccions municipals del 2019, en substitució d’Àngel Ros, que va renunciar després de ser anomenat pel Consell de Ministres ambaixador d’Espanya a Andorra. D’aquesta manera, el successor de Ros al capdavant de la Paeria es coneixerà només dos dies abans del ple d’investidura, previst per al dia 29. Abans, el dia 14, se celebrarà el ple d’acceptació de la dimissió de Ros.

Després de la comissió executiva, Larrosa va anunciar oficialment la seua candidatura a les primàries, igual que va fer l’actual alcaldessa en funcions, Montse Mínguez. No obstant, el procés és obert a tots els militants, de manera que hi podria haver altres candidatures, encara que aquesta hipòtesi és poc probable.

La comissió executiva del PSC local acorda celebrar primàries anticipades per elegir alcalde i alcaldable

En tot cas, cada aspirant a ha de presentar 92 avals corresponents al 25% dels 368 militants, segons va confirmar el PSC. Tenen entre el 17 i el 22 per obtenir-los i els que ho aconsegueixin, seran proclamats candidats oficials. El dia 24 se celebrarà una assemblea per escollir els integrants de la mesa de les primàries i la presentació davant de la militància dels candidats, per separat. Les candidatures seran votades pels militants (en una urna, no a mà alçada) en l’assemblea del dia 27, de la qual sortirà el pròxim alcalde de la Paeria, que serà també el candidat del PSC per a l’any vinent. En cas que el vencedor de les primàries fos una persona que actualment no formi part del grup municipal socialista a l’ajuntament, extrem força improbable, els militants hauran d’escollir també en assemblea el relleu de Ros fins al final del mandat.

Larrosa, que fins ara no s’havia pronunciat malgrat figurar en totes les travesses per succeir Ros, va afirmar ahir que li faria “molta il·lusió comptar amb el suport de la militància del PSC per poder ser el pròxim alcalde de Lleida”. “Em posaré a treballar-hi des d’avui mateix”, va subratllar. Per la seua part, Mínguez, que ja s’havia postulat, també va manifestar ahir a l’executiva la seua intenció de presentar-se a les primàries. “Estic contenta i amb ganes”, va remarcar, i després va afegir al seu compte de Twitter: “Les primàries no han de ser una lluita entre companys. Del procés hem de sortir reforçats. L’amistat i la companyonia han d’estar per damunt de tot.”

El procés de les primàries El termini es presentació de candidats s’inicia demà i acaba el dia 16 i tenen del 17 el 22 per obtenir 92 avals de militants. El 23 es proclamaran els candidats i el 24 es presentaran davant de la militància, per separat. Les primàries seran el 27, i el 28 la proclamació de la candidatura a l’alcaldia.

tracking