SEGRE

L'oficina d'atenció als temporers de Lleida ha atès 750 persones aquesta campanya

La Paeria admet que unes 200 dormen al carrer i anuncia l'obertura del pavelló 3 com a allotjament en cas de fortes pluges

L'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha visita l'oficina d'atenció al temporer.

L'oficina d'atenció als temporers de Lleida ha atès 750 persones aquesta campanyaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'oficina d'atenció als temporers de Lleida, que enguany s'ubica al pavelló 3 dels Camps Elisis, ha atès 750 persones des de la seua entrada en funcionament, l'11 de juny. Es tracta d'una cinquantena menys que en el mateix període de l'any anterior.

La plataforma Fruita amb Justícia Social ha reclamat l'obertura del pavelló com a allotjament d'urgència, una petició que l'ajuntament s'ha compromès a tirar endavant en cas de fortes pluges. De fet, l'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha afirmat aquest divendres durant una visita al centre que aquesta mesura ja s'hauria pres en dos ocasions.

No obstant, des de la plataforma Fruita amb Justícia Social asseguren que el passat dimecres no es va obrir tot i la tempesta i que el 13 de juliol es va fer massa tard, a mitjanit.

L'entitat que, fins i tot, s'ha arribat al punt en què alguns temporers lloguen l'interior de cotxes per guardar-hi els cartrons i matalassos durant el dia per dormir a la nit a la via pública. Des de la Paeria admeten que a la ciutat hi ha unes 200 persones que dormen al carrer.

Dels 750 temporers atesos en aquesta campanya, 130 han estat derivats a la Unió de Pagesos per facilitar-ne l'ocupació.

Mínguez ha agraït la feina a les 10 entitats socials que fan possible l'atenció als temporers. Entre elles la fundació Jericó, que ha allotjat fins a 90 persones cada dia.

tracking