SEGRE

SERVEIS NORMATIVA

Hostaleria provarà en terrasses de bars un sonòmetre amb llum que avisi de soroll excessiu

La federació preveu comprar-ne un i cedir-lo temporalment a locals en els quals s’hagi registrat alguna incidència per aquesta raó || L’objectiu és constatar si serveix d’efecte dissuasiu i evita molèsties

Clients a la terrassa d’un bar de la ciutat.

Clients a la terrassa d’un bar de la ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Federació d’Hostaleria planteja comprar un sonòmetre que emeti un senyal lluminós quan el soroll d’una terrassa de bar sigui excessiu i cedir-lo temporalment als establiments en els quals s’hagi detectat alguna incidència per aquesta raó que provoqui molèsties als veïns.

El gerent de la federació, Ramon Solsona, va afirmar que estan buscant al mercat aquest mecanisme, del qual van tenir coneixement en un congrés a Terrasa, que consideren que podria servir perquè hotelers i clients es conscienciessin sobre la necessitat de controlar el soroll de les terrasses per evitar tant molèsties al veïnat com expedients per part de l’ajuntament, i més ara que la Paeria permet als locals tenir-les mitja hora més de dilluns a dijous, fins a la una de la matinada, des de les passades Festes de Maig i fins a les de Tardor, a final de setembre.

La idea de la federació és adquirir aquest sonòmetres que disposi d’un senyal lluminós i prestar-lo temporalment als locals perquè l’instal·lin a la terrassa durant una setmana, per exemple, i comprovar així si és útil per rebaixar el soroll que s’hi genera. Solsona va indicar que un altre sistema que han “localitzat” per evitar o reduir molèsties pel soroll de les terrasses són uns tendals acústics que mitiguen el soroll.

El consistori va acceptar ampliar temporalment l’horari de les terrasses, tal com havien reclamat reiteradament els hotelers, com a mesura excepcional i amb la condició que pot ser revocada si la Guàrdia Urbana constata incompliments de la normativa per l’horari o per qualsevol altre motiu.

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Rafael Peris va dir no tenir constància d’incidències per excés de soroll i el gerent d’Hostaleria va admetre que se n’han registrat només algunes de puntuals.

Clients a la terrassa d’un bar de la ciutat.

Clients a la terrassa d’un bar de la ciutat.SEGRE

Clients a la terrassa d’un bar de la ciutat.

Clients a la terrassa d’un bar de la ciutat.SEGRE

tracking