SEGRE

SERVEIS BALANÇ

Tretze mil actuacions dels agents cívics en sis mesos

Unes 4.800, avisos per aparcar en zones prohibides o a vianants per no creuar bé el carrer || 4.000 més, assistències a ciutadans

Agents cívics, passejant al costat de Mínguez per l’Eix.

Agents cívics, passejant al costat de Mínguez per l’Eix.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els agents cívics han efectuat 13.077 actuacions a la ciutat en el primer semestre de l’any, la majoria relacionades amb el trànsit i l’ajuda als ciutadans.

Es tracta d’una figura de suport a la Guàrdia Urbana, sense potestat per multar. Respecte a les actuacions per temes de mobilitat, van efectuar 4.800 avisos, principalment a vianants que travessaven el carrer de manera incorrecta o a conductors estacionats en espais prohibits. Així mateix, van practicar unes 4.000 assistències d’informació o auxili a ciutadans, i de protecció a l’entorn de centres educatius durant les hores d’entrada i sortida.

L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, va qualificar la tasca dels agents com un canal de comunicació entre la ciutadania i l’ajuntament, i va detallar que actuen també quan constaten incompliment de l’ordenança de civisme, avisant amos de gossos que els han de portar lligats o quan detecten desperfectes a la via pública o al mobiliari urbà.

Lleida ha tingut fins a setze agents cívics en els primers sis mesos de l’any, més dos persones encarregades de tasques administratives. Actualment n’hi ha set. Els agents són seleccionats d’entre persones que es troben a l’atur i que estan inscrites a l’Institut Municipal d’Ocupació o al Servei d’Ocupció de Catalunya, en el marc d’un programa subvencionat per la Generalitat.

tracking