SEGRE

Fons de 80.000 euros per a deutes d'aigua causats per pisos okupats

La Paeria n’aportarà 30.000 i Aigües de Lleida, 50.000

Mínguez se reunió ayer con un responsable de Aigües de Lleida.

Fons de 80.000 euros per a deutes d'aigua causats per pisos okupats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria i Aigües de Lleida destinaran 80.000 euros per evitar que comunitats de veïns hagin d’assumir factures d’aigua impagades de pisos okupats. L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, va indicar que continuaran aportant 30.000 euros procedents de l’estalvi de consums municipals d’aigua, que es destinen a protocols, als quals se sumaran 50.000 euros de la concessionària del servei d’aigua a través d’un conveni que es firmarà el mes de setembre, en compliment de la llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica.

La Paeria va anunciar ahir aquesta mesura, després que veïns d’un bloc de Gaspar de Portolà, a la Mariola, denunciessin que deuen 9.719,72 euros a Aigües de Lleida per l’impagament de factures d’aigua des de l’any passat per culpa de l’ús que fan del subministrament els okupes, tal com va publicar aquest diari. L’edifici té setze pisos, sis estan okupats i en vuit viuen els propietaris, i la resta estan buits. Els veïns apunten que els habitatges okupats són de bancs i no paguen l’aigua, i també ho fan dos propietaris particulars més.

L’alcaldessa en funcions es va reunir ahir amb la concessionària per concretar punts del conveni que rubricaran al setembre, que també incentivarà la instal· lació de comptadors individuals d’aigua perquè els veïns no hagin de fer-se càrrec de deutes per impagaments d’altres pisos de l’edifici. En aquest sentit, davant del risc de vulnerabilitat d’algunes famílies, està previst no cobrar l’alta (uns 175 euros) a l’hora d’individualitzar els comptadors. Mínguez va destacar també que hi ha comunitats amb aquest tipus de comptadors en les quals hi ha propietaris que es neguen a pagar les factures, de manera que el deute s’acumula i passa al conjunt de la comunitat. Per això, va remarcar que l’objectiu del conveni és que les famílies afectades per impagaments d’altres no es vegin obligades a encarregar-se d’aquesta problemàtica. “Són situacions que preocupen i creen angoixa als propietaris, que veuen com se’ls trasllada una problemàtica que no els incumbeix”, assenyala, i afegeix que “volem donar-los un missatge de tranquil·litat i treballem per intentar que no hagin de patir aquestes càrregues”.

tracking