SEGRE

POLÍTICA RELLEU HISTÒRIC

L'adéu “agredolç” d'Àngel Ros

El ja exalcalde s’acomiada de la Paeria després d’un ple exprés de cinc minuts on es dóna compte de la seua renúncia per ser ambaixador d’Andorra || Mínguez el lloa per “transformar la ciutat”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un ple exprés de només cinc minuts i sense intervencions va arxivar ahir els gairebé quinze anys d’Àngel Ros al capdavant de la Paeria. Un tràmit per escenificar l’acceptació de la renúncia com a alcalde que va presentar el dia 4 passat, l’endemà de ser nomenat pel Consell de Ministres ambaixador d’Espanya a Andorra. L’alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, va donar pas al secretari general de la Paeria, Jesús Gutiérrez, que va llegir el text de la renúncia de Ros, que va seguir la sessió des d’un banc del públic, a primera fila. El secretari va donar compte també de la petició a la Junta Electoral Central de la credencial del nou edil, Joan Queralt, que prendrà possessió el dia 29, igual que el nou alcalde o alcaldessa, una vegada les primàries del PSC del dia 27 determinin entre Mínguez i el segon tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa.

“Avui acaba una època de sis mesos de tinent d’alcalde, gairebé quinze d’alcalde i vuit anys com a cap de servei municipal de temes tecnològics [als vuitanta]. L’últim dia és un cúmul d’emocions, agredolç, amb massa records al cap, i afortunadament la immensa majoria són agradables”, va afirmar Ros després del ple. Mínguez va apuntar que “serà recordat com l’alcalde que ha transformat la ciutat en els últims anys, que ha demostrat valentia i que tenia projectes i il·lusions i que estimava la ciutat”. En canvi, la majoria de l’oposició va criticar no haver pogut intervenir al ple i va censurar, una vegada més, la gestió del ja exalcalde. Toni Postius (PDeCAT) va remarcar que el seu mandat “ha estat marcat pel tripartit del 155 i el seu llegat serà un deute que pagarem els lleidatans d’avui i demà, com a conseqüència de la transformació urbanística de la ciutat”. “Avui és un punt final, però el canvi de veritat es produirà el 2019, quan els ciutadans acabaran amb quaranta anys de PSC”, va indicar. Carles Vega (ERC) va opinar que Ros “deixa la corporació en una situació econòmica al límit del col·lapse. El llegat d’un alcalde que va pactar amb l’espanyolisme més recalcitrant i alineat de manera inequívoca amb el 155 i amb una gestió dels serveis públics de constant privatització. Un balanç de final d’alcaldia trista, per la porta del darrere”.

Francesc Gabarrell (Crida per Lleida) creu que “hem escenificat la por de la derrota a les urnes i de la democràcia. Ho ha deixat [Ros] per no perdre. Hauria d’haver afrontat la lluita fins al final i en aquest ple s’ha escenificat la seua por. És una pena que no s’hagi presentat a les eleccions perquè la ciutadania digui si ha de continuar o no”. Sergi Talamonte (Comú), va dir que “estem molt contents que se’n vagi” i va afegir que “a partir d’ara la ciutat de Lleida serà molt millor i començarà una nova etapa. Deixa una ciutat endeutada, uns serveis públics privatitzats i una crisi social sense resoldre”.

Per la seua part, Ángeles Ribes (Ciutadans) es va mostrar satisfeta “dels acords als quals vam arribar amb el govern, desitgem mantenir-los i estem oberts a negociar-ne d’altres” i va destacar que “si el dia 29 no hi ha una elecció per majoria absoluta, tindrem un alcalde o alcaldessa en una fase d’interinitat”. Dolors López (Partit Popular) va assenyalar que “estem assistint a un final d’etapa i m’atreviria a pronosticar que també s’ha acabat l’etapa socialista a la ciutat”.

En un altre ordre, l’Associació de Diplomàtics espanyols va incidir ahir en la seua “disconformitat” pel fet que destacats socialistes, com Ros, hagin estat nomenats ambaixadors.

Àngel Ros, al costat de Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, que aspiren a succeir-lo, i el secretari general de la Paeria.

Àngel Ros, al costat de Montse Mínguez i Fèlix Larrosa, que aspiren a succeir-lo, i el secretari general de la Paeria.ÒSCAR MIRÓN

tracking