SEGRE

URBANISME MOBILITZACIONS

Veïns i comerciants dissenyaran la seua pròpia reforma de Bisbe Ruano

Al no estar d’acord amb el tram per als vianants || Han recollit més de mil firmes perquè es reobri el trànsit entre les rotondes de Torres de Sanui i Ricard Viñes

El tram de Bisbe Ruano que veïns i comerciants volen reformar perquè torni a passar-hi trànsit.

El tram de Bisbe Ruano que veïns i comerciants volen reformar perquè torni a passar-hi trànsit.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns i comerciants del carrer Bisbe Ruano, a la Zona Alta, estan mobilitzant-se per demanar a l’ajuntament que reobri al trànsit el tram d’aquest carrer entre la rotonda de Torres de Sanui i la de Ricard Viñes. El mes d’abril passat van recollir més d’un miler de firmes per fer aquesta actuació i ara estan pendents que la Paeria els entregui els plans de la zona per portar a terme una iniciativa pionera: proposar ells mateixos una remodelació del carrer al consistori. “A partir de la recollida de firmes ens vam reunir amb el regidor d’Urbanisme per parlar sobre el tema”, va explicar Roser Cervera, una comercianta i veïna de la zona. “Vam veure que l’ajuntament no està per la feina de reformar aquest carrer i per això hem decidit que presentarem nosaltres mateixos un projecte, hem parlat amb un grup d’arquitectes i ho faran de forma desinteressada”, va afirmar Cervera, que ara mateix esperen que la Paeria els enviï els plànols. Malgrat aquesta iniciativa veïnal, Cervera va voler remarcar que “el millor és que l’ajuntament pregunti als veïns i comerços de Bisbe Ruano què volen per a aquest carrer, que pregunti a la ciutadania”.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’associació de comerciants de la Zona Alta, que veu la conversió en zona de vianants d’aquest tram de Bisbe Ruano com “un problema tant per a veïns com per a comerciants”, va dir el president, Josep Bellera, que va qualificar la plaça Ricard Viñes com “un dels grans errors urbanístics que s’han fet a Lleida des del punt de vista funcional i de vialitat” i va destacar que “hi ha hagut diversos grups municipals com el PDeCAT i el Comú de Lleida que estan a favor d’aquesta reforma”.

Ara, a l’espera dels plànols, els veïns confien que la presentació de les firmes faci canviar d’opinió l’ajuntament i que finalment consulti als veïns com volen que sigui Bisbe Ruano. “El tema de presentar un projecte és per la inacció del consistori, res més, considerem que el que és primordial és que els veïns decideixin i el pla que presentarem tindrà en compte les opinions tant d’ells com dels comerciants”, va concloure Roser Cervera.

tracking