SEGRE

LABORAL AJUNTAMENT

L'absentisme a la Paeria baixa un 10% amb un control a reincidents

Els exigeix un certificat mèdic si tenen una malaltia crònica i, si no, els demana que justifiquin l’absència || Mesura dins de l’acord per flexibilitzar horaris

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’absentisme global dels empleats de la Paeria ha baixat un 10% en el que va d’any, des que el departament de Personal va començar a reclamar als treballadors que acumulen més absències una justificació d’aquestes. Així ho van explicar fonts municipals, que van assenyalar que aquestes mesures de control són les que estaven incloses a l’acord firmat fa una mica més d’un any amb la majoria de sindicats de l’ajuntament per flexibilitzar la jornada laboral dels empleats.

Els treballadors de la Paeria poden absentar-se un màxim de tres dies seguits sense necessitat de presentar la baixa mèdica, simplement avisant els seus caps que es troben malament, i fins l’any passat tampoc tenien la necessitat d’aportar posteriorment cap justificant. No obstant, arran d’aquest acord el consistori ha remès en els últims mesos un escrit al voltant de mig centenar d’empleats que havien faltat almenys un parell de setmanes durant l’últim any en què els indica que en el cas que tinguin alguna malaltia crònica han d’aportar un certificat mèdic oficial que ho acrediti i, en cas que no sigui així, assenyala que hauran de presentar un justificant que han anat al metge els dies en què han faltat a la feina.

Este control de los últimos meses ha servido para que todos los empleados conozcan el procedimiento

Les mateixes fonts van apuntar que, a més de l’efecte que aquesta mesura ha tingut en aquest col·lectiu, també ha servit perquè la resta dels treballadors sàpiguen que es veuran obligats a fer aquests tràmits en el cas que faltin de forma repetida.

L’acord firmat l’any passat permet als treballadors municipals tenir més marge d’acció en qüestions com l’hora d’entrada i sortida de la feina a canvi de més productivitat. Precisament, una de les actuacions per aconseguir aquest últim objectiu és reduir el nombre de dies d’absència a la feina sense aportar baixa mèdica. L’ajuntament té actualment uns 1.400 empleats.

tracking