SEGRE

URBANISME SECTOR IMMOBILIARI

Les llicències per construir pisos, ampliacions i rehabilitacions augmenten un 20,2 per cent

La Paeria en tramita un total de 143 durant el primer semestre de l’any, davant de les 119 del mateix període de l’any passat || El sector comença a remuntar després d’anys sumit en una greu crisi

Quatre promocions a Pardinyes - La confluència de Corregidor Escofet i Prat de la Riba concentra tres noves promocions, dos en obres (una de molt avançada i una altra que s’acaba d’iniciar) i una altra per ara només amb el solar aplanat. Al  ...

Quatre promocions a Pardinyes - La confluència de Corregidor Escofet i Prat de la Riba concentra tres noves promocions, dos en obres (una de molt avançada i una altra que s’acaba d’iniciar) i una altra per ara només amb el solar aplanat. Al ...ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

A simple vista, a la ciutat de Lleida s’aprecia una tímida remuntada del sector de la construcció amb el retorn de les grues en alguns solars, i ara aquesta arrancada ja comença a ser ratificada amb dades. I és que el primer semestre de l’any, la Paeria ha tramitat un 20,2 per cent més de llicències urbanístiques que en el mateix període del 2017.

En total, 143 davant les 119, encara que una portaveu municipal va precisar que no es tracta només de llicències d’obra nova, sinó també d’ampliacions i rehabilitacions d’edificis de qualsevol mena, no només de blocs d’habitatges. En tot cas, es tracta d’un increment de dos dígits que infon optimisme a un sector molt castigat per la crisi en els últims anys.

Així mateix, fins al passat 30 de juny es van presentar a l’ajuntament 855 comunicacions prèvies d’obra, davant les 742 del mateix període de l’exercici anterior, és a dir, un 15,2 per cent més. En aquest cas, la tramitació no representa cap temps d’espera per al sol·licitant i el consistori recorda que aquesta mesura va ser pionera a tot l’Estat.

En el conjunt de tot el 2017, es van tramitar 1.443 expedients de comunicació i 223 amb llicència prèvia. En aquests últims casos, remarca que per concedir el permís és perceptiu un informe de l’Agència Estatal de Servituds Aèries i la Paeria assegura que tarda un mínim de tres mesos a emetre’l.

Només la zona d’expansió de Ciutat Jardí va mantenir durant els últims anys una certa dinamització amb la construcció de xalets, a la qual ara s’afegeix la de dos blocs de pisos que ja estan en marxa i una altra en projecte, ja anunciada en un cartell. Actualment, Pardinyes és un altre punt a l’alça en el sector de l’edificació, tal com va avançar aquest diari, amb un nou edifici molt avançat, un altre en què van començar les obres el mes passat i un altre a punt d’iniciar-se.

A Pardinyes també va començar recentment l’edificació d’un bloc al carrer Jeroni Pujades. A Cappont, a la nova promoció ubicada entre Camí de Picos i Doctor Trueta se n’afegeix des de fa unes setmanes una altra a Riu Ebre i a Onze de Setembre, a prop del pont cap a Ciutat Jardí, també hi ha un altre edifici en construcció. Així mateix, a Balàfia està previst reprendre un bloc del carrer Marimunt del qual les obres van quedar aturades amb la crisi quan només hi havia aixecada l’estructura.

tracking