SEGRE

HOSTALERIA NORMATIVA

Locals amb aforament a la carta

Discos i pubs en poden tenir un per a èpoques de més afluència i un de més
reduït per a dies o temporades amb menys || Han de notificar-ho al consistori

Imatge d’arxiu de la discoteca Biloba.

Imatge d’arxiu de la discoteca Biloba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Discoteques i bars musicals ja poden tenir aforament a la carta, és a dir, un de més ampli per als dies o temporades amb més clients i un altre de més baix per als dies que saben que hi haurà menys afluència, per estalviar-se d’aquesta manera personal de control d’accés els dies amb menys clients, tal com reclamava la Federació d’Hostaleria i va publicar aquest diari.

La federació va efectuar una consulta sobre aquesta qüestió a la Generalitat, que els va respondre que el reglament d’Espectacles i Activitats Recreatives els permet disposar d’un doble aforament sempre que ho notifiquin abans a l’ajuntament i que els dies de menys aforament redueixin l’espai destinat als clients.

Hostaleria destaca que la subdelegació general d’Espectacles i Activitats Recreatives del departament d’Interior els va informar per escrit que la interpretació del reglament “permet al titular d’una activitat recreativa musical, que té un aforament màxim autoritzat, presentar una comunicació prèvia a l’ajuntament corresponent sol·licitant el denominat aforament a la carta”.

Afegeix també que l’establiment ha d’exposar un rètol amb els diferents aforaments segons els dies o temporades, que una vegada establerts s’han de mantenir, sense ser possible anar canviant-los en funció dels possibles clients.

Després, Hostaleria va preguntar a la Paeria per la viabilitat d’aplicar aquesta mesura i indica que l’àrea de Seguretat Ciutadana va avalar la interpretació de la Generalitat i el servei tècnic de la secció de llicències va determinar en un informe que “un establiment pot tenir un funcionament amb l’aforament màxim autoritzat i un altre funcionament amb un aforament més reduït, als efectes de disminuir el nombre de controladors d’accés, per a dies o temporades amb poca afluència”.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar que de moment han presentat aquesta comunicació de doble aforament les discoteques d’estiu Hill i Biloba, i va subratllar que la notificació a la Paeria serveix, entre altres coses, perquè la Guàrdia Urbana conegui quin aforament té el local el dia en què vagi a fer una inspecció. La federació va mostrar la seua satisfacció per l’aforament a la carta perquè “és evident que els aforaments d’aquests establiments són fluctuants en funció de si es tracta d’un dia d’entre setmana o d’un cap de setmana, o si és temporada d’hivern o d’estiu”.

LES CLAUS Comunicació i rètols  El reglament d’Espectacles i Activitats Recreatives “permet al titular d’una activitat recreativa musical, que té un aforament màxim autoritzat, presentar una comunicació prèvia davant de l’ajuntament sol·licitant el denominat aforament a la carta”. S’ha de comunicar al consistori al ser una modificació no substancial de la llicència i els establiments han de col·locar rètols que indiquin “de forma molt clara, inequívoca i visible els dies o temporades” que té un o l’altre aforament.  Espai separat Per disposar d’aquest doble aforament s’“ha de reduir la superfície que es destina al públic els dies/estacions amb menys afluència i calcular el nou aforament aplicant les densitats d’ocupació que estableix el Codi Tècnic d’Edificació” i detalla que “la reducció de la superfície de públic s’ha de fer amb elements delimitadors que no siguin fàcilment removibles o portàtils, de manera que garanteixi una reducció efectiva”. La comunicació ha d’anar acompanyada d’una memòria tècnica que inclogui un pla amb el càlcul del nou aforament i la solució de separativa decorativa de l’espai.

tracking