SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per a dos germans per robar en una caseta de la plaça del Dipòsit

Van ser sorpresos ‘in fraganti’ per la Urbana

Imatge de la caseta en què van robar.

Imatge de la caseta en què van robar.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat dos germans pel robatori el mes de juny del 2016 en una caseta que servia de bar a la plaça del Dipòsit. Els dos condemnats han de complir sengles penes de dos anys i dos mesos de presó i un any i tres mesos de presó com a autors d’un delicte de robatori amb força. A més hauran d’indemnitzar el propietari amb 469 euros pels objectes sostrets i cinquanta euros pels desperfectes causats.

L’Audiència ratifica la sentència del jutjat penal número 3 de Lleida i desestima el recurs que van presentar els acusats, on demanaven l’absolució al·legant que eren al lloc dels fets però que ells no van ser els autors del robatori. Els dos germans van ser detinguts per la Guàrdia Urbana la matinada del 5 de juny del 2016 a la mateixa plaça del Dipòsit.

L’Audiència considera provat que “els agents policials van sorprendre un dels acusats a l’interior de la caseta, en la qual ja ho havia escorcollat tot i fins i tot havia arrancat cables del quadre elèctric, i a l’altre acusat efectuava tasques de vigilància, procedint a alertar el seu germà de la presència policial”.

El propietari de la caseta va explicar a la Guàrdia Urbana que havia tancat la instal·lació trenta minuts abans del robatori i que li havien sostret licors i un amplificador. En canvi, l’acusat que va ser sorprès in fraganti va afirmar que l’accés a la caseta ja feia uns dies que estava forçat. D’aquesta forma, l’Audiència determina que els acusats “van procedir de comú acord a violentar l’accés de la caseta i emportar-se una sèrie d’efectes del seu interior, i un d’ells va ser sorprès dins de l’establiment i l’altre als voltants efectuant tasques de vigilància”.

tracking