SEGRE

TRIBUNALS HOMICIDI

El judici contra l'home que va matar una lleidatana a Salou es repetirà

El TSJC anul·la la sentència de l’Audiència de Tarragona a l’apreciar els errors que al·legava la Fiscalia || L’acusat va ser condemnat a només tres anys i mig de presó

Imatge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Imatge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictaminat que l’Audiència de Tarragona ha de repetir el judici contra l’home acusat de matar una jove lleidatana en un pis de Salou l’agost del 2016. El TSJC estima el recurs de la Fiscalia, que va recórrer al considerar que hi va haver errors i defectes a la redacció de les preguntes que va haver de respondre el jurat popular, anul·la la sentència i determina que s’ha de celebrar amb un nou jurat i un nou president del tribunal. Tanmateix, la resolució no és ferma i encara es pot recórrer en cassació davant del Tribunal Suprem.

Un jurat popular va declarar culpable per unanimitat l’acusat, Claudio Augusto Santana, a finals de l’any passat. L’Audiència de Tarragona el va condemnar a tres anys i mig de presó com a autor d’un homicidi imprudent, a l’entendre que no tenia intenció de matar la jove durant un joc sexual malgrat que coneixia els riscos de l’asfíxia. Així mateix, l’Audiència va imposar a l’acusat una ordre d’allunyament de la mare de la víctima, que viu a Bellpuig, localitat en la qual Santana no podrà residir durant vuit anys. La Fiscalia i l’acusació particular demanaven una condemna de sis anys.

La resolució encara no és ferma perquè les parts poden interposar recurs davant del Tribunal Suprem

El jurat va considerar provat que Claudio Augusto Santana va asfixiar la víctima, que exercia la prostitució, mentre aquesta es trobava d’esquena i amb les mans lligades en el context d’un joc sexual. Així mateix, per sis vots a favor, va determinar que l’acusat no pretenia ocasionar-li la mort malgrat que coneixia els riscos. La defensa també va recórrer la sentència davant del TSJC i sol·licitava una pena inferior als dos anys de presó. Al judici, l’acusat va insistir que va actuar involuntàriament i que mai va pretendre causar la mort de la noia. “Va ser una fatalitat el que va passar i demano perdó”, va assegurar. L’homicidi es va produir la matinada del 22 d’agost del 2016.

tracking