SEGRE

POLÍTICA

«Ser la primera alcaldessa en set segles serà un canvi»

Candidata a les primàries del PSC local

«Ser la primera alcaldessa en set segles serà un canvi»

«Ser la primera alcaldessa en set segles serà un canvi»LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

No hi va haver sorpreses d’última hora en el procés de primàries de l’agrupació del PSC local i només Montse Mínguez i Fèlix Larrosa van formalitzar ahir, com estava previst, les respectives candidatures per succeir Àngel Ros al capdavant de la Paeria fins al final del mandat i ser alcaldable del PSC a les eleccions del 2019. Tenen fins al dia 22 per presentar 92 avals, el 25% de la militància, perquè la seua candidatura sigui acceptada i el 27 els militants podran votar qui volen que sigui alcalde de Lleida al ple del 29.

Què considera que pot aportar a Lleida com a alcaldessa?

Un canvi evident! Una dona alcaldessa és un canvi real. Una persona amb una trajectòria contrastada durant catorze anys en la gestió municipal. En la meua persona se suma el respecte al passat, la consideració al present i un futur renovat en què Lleida, 700 anys després, cedeix la presidència del saló de plens a una dona. Es tracta de defensar i consolidar el que ja sóc legítimament com a numero dos: l’alcaldessa de Lleida. És un tema d’ordre, progrés i respecte a tot el que va canviar el passat 8 de març i un dret legítim que concorda amb el que sempre hem defensat els socialistes, les llistes cremallera i la paritat. Sóc jove, tinc 42 anys, i sumo una àmplia experiència professional i acadèmica, puc aportar renovació, il·lusió, una cara amable i espontània. Sóc positiva i m’agradaria oferir una mirada femenina des de la màxima institució municipal. L’empoderament de la dona és un clar missatge que ens arriba des de les files socialistes amb el president Pedro Sánchez al capdavant.

Si no resulta elegit, continuarà a la Paeria?

Aquest procés és una cursa de fons, amb diferents metes. El meu objectiu són ara els avals necessaris del pròxim dia 22. Només em plantejo continuar, perquè ho donaré tot per guanyar. Sóc una dona amb les idees clares i terriblement tossuda quan tinc l’oportunitat de viure en primera persona la gestió de la ciutat, després de catorze anys dedicant-m’hi i defensant els socialistes des de la institució més pròxima als ciutadans. D’aquest procés n’hem de sortir reforçats. El meu vocabulari i les meues maneres de ser es basen en la suma i la multiplicació, mai es basen en la resta o la divisió.

Si resulta elegit, mantindrà els acords amb Cs i PP fins al final del mandat?

Hem tancat acords amb tots els grups del consistori. Hem pactat temes del dia a dia, pressupostos, ordenances, normatives, programes i projectes... i hem pactat amb tots. Perquè a la ciutat de Lleida hi ha diferents sensibilitats, totes representades legítimament al saló de plens de l’ajuntament, i aquesta ha estat la meua obligació com a portaveu d’un govern en minoria: pactar les diferències.

Farà una política continuista o introduirà canvis palpables en aquests mesos?

El canvi de persona ja comporta un canvi en la manera com governar. Tinc diversos projectes potents que encararé amb la meua manera de veure i viure Lleida i el món i amb un equip pensat per fer una gestió sensible, rigorosa i professional. Aquí no hi ha línies ni rutes creades, però sí que vull contribuir a continuar fent créixer la Lleida de Siurana i de Ros. Espero que la Lleida de Mínguez comporti moltes satisfaccions a la ciutadania.

Com pot remuntar resultats el PSC de cara al 2019?

Parlant entre nosaltres. Sumant els de fora i connectant amb la majoria. Treballaré intensament per aconseguir superar les diferències. Respectant i respectant-nos. Confiant que som una societat madura i adulta.

Quins projectes prioritzarà ara i per al següent mandat?

Ha arribat el moment de les persones en majúscules. Des dels més petits als més grans, sense oblidar els joves. Parlant amb molta gent aquells dies, és el que m’han traslladat. Com a socialista, el nostre principal objectiu són les persones i aconseguir el seu màxim benestar. Fer política social, habitatge, microurbanisme, la ciutat dels detalls i les persones. Sense oblidar tampoc el desenvolupament dels projectes en què he participat personalment com el pla de l’estació i les Basses, a més de la necessitat de consolidar Lleida com a destinació de turisme patrimonial i de negocis.

tracking