SEGRE

BARRIS ASSOCIACIONS

Turó de Gardeny reclama ser un nou barri de Lleida

L’associació veïnal vol que la Paeria els reconegui com a entitat separada de la Mariola || Demanen tenir un local social

Imatge d’habitatges del Turó de Gardeny.

Imatge d’habitatges del Turó de Gardeny.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de veïns del Turó de Gardeny vol que el barri sigui reconegut per la Paeria com un altre més de la ciutat, separat de la Mariola. El portaveu, Gregori Gutiérrez, va explicar ahir que “no tenen res en contra de la Mariola, però que els residents del Turó porten un estil de vida diferent al que porta el barri veí”, malgrat que va afirmar que vol establir bones relacions amb la seua associació veïnal, presidida per Víctor Ruiz.

Va explicar que la zona va nàixer fa deu anys amb la construcció de nous habitatges entre el passeig Onze de Setembre i el carrer Cardenal Cisneros, “l’associació veïnal es va constituir dos anys més tard i des d’aleshores lluitem perquè se’ns reconegui com un barri més de la ciutat”. Utilitzen una sala de l’institut Templers com a seu de l’associació, però volen que la Paeria els cedeixi un mòdul prefabricat. “En una habitació de tan sols 5 metres quadrats no podem treballar, necessitem molt més espai per tirar endavant el barri”, va manifestar Guitérrez. Va explicar que l’ajuntament els va proposar compartir el centre cívic de l’associació veïnal de la Mariola, però van rebutjar aquesta proposta “perquè som dos associacions de dos barris diferents”, com va avançar SEGRE.

L’associació vol establir vincles amb altres castells templers d’Espanya

Va assenyalar que l’objectiu és convertir-se en un barri “cultural i social”, sobretot per la presència del Castell dels Templers i que “ens agradaria establir relacions amb altres castells templers d’Espanya”, va manifestar.

Gutiérrez també va explicar que a partir de setembre demanaran de reunir-se amb el regidor del barri de la Mariola, Xavier Rodamilans, per traslladar-li aquestes peticions. “També li demanarem que fa falta més neteja als carrers i li traslladarem la preocupació de molts veïns per l’incivisme que patim”, va apuntar. En aquest sentit va recordar que han patit diversos robatoris en vehicles i trasters “a més de les molèsties que provoquen usuaris de la discoteca The Hill, que no respecten el descans del veïnat,” per la qual cosa reclamen més presència policial.

tracking