SEGRE

ONZE DE SETEMBRE PREPARATIUS

L'ANC preveu contractar uns 150 autocars des de Lleida per a l'acte de la Diada a Barcelona

Només de la capital n’han reservat 24 i la venda de tiquets i samarretes va a bon ritme || L’Assemblea afirma que de moment hi ha 40.000 inscrits per a la mobilització que pretén omplir la Diagonal

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pròxima Diada de Catalunya ja escalfa motors i l’Assemblea Nacional Catalana té previst contractar des de la província de Lleida el mateix nombre d’autocars que l’any passat per participar en la mobilització central a Barcelona, des del Palau de Pedralbes fins a la plaça de les Glòries, va indicar la secretària nacional de l’ANC a Lleida, Glòria Segarra. Llavors, van ser més de 150 els que es van desplaçar cap a la capital catalana amb unes vuit mil persones.

Rosa Burrell, també de l’ANC, va precisar que aquesta vegada només des de la capital del Segrià n’hi ha 24 de previstos i va apuntar que la venda de samarretes a la seu de l’entitat a la ciutat de Lleida, així com la compra de tiquets per als autobusos, “va a un ritme millor que l’any passat i cada dia tenim cues al matí i a la tarda”.

Si l’any passat la motivació de l’Onze de Setembre va ser fer una demostració de força de la cara a l’imminent referèndum de l’1 d’octubre, aquesta vegada estarà marcada pels fets ocorreguts en aquesta data, la declaració unilateral d’independència per part de la Generalitat i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola per part del Govern central presidit pel PP, així com pel posterior empresonament i l’exili de líders independentistes.

Segons va avançar ahir RAC1, de moment hi ha 40.000 inscrits per acudir el dia 11 de setembre a la Diagonal de Barcelona. Aquestes xifres representen 10.000 persones menys que l’any passat comparant les mateixes dates, però l’entitat sobiranista està convençuda que els números s’incrementaran atès que ja ha venut 150.000 samarretes i té quatre-cents autocars emparaulats.

El web de l’Assemblea reflectia ahir que l’ocupació en tots els trams era per ara baixa i la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va fer una crida a les persones decebudes per la situació política actual perquè participin en la mobilització. “La gent que pugui estar desanimada o una mica decebuda per com els partits polítics estan gestionant aquests últims mesos, el que han de fer és sortir al carrer i dir-ho”, va indicar Paluzie.

Tres ciclistes inicien una marxa pels presos

Tres ciclistes van iniciar ahir a la plaça Paeria una marxa reivindicativa que recorrerà Catalunya, sota el lema “Pedalem per als presos polítics”. L’itinerari està dividit en 7 etapes en les quals s’aniran sumant més participants, ja que hi ha una cinquantena d’inscrits. Seran prop de 700 quilòmetres i els ciclistes aniran parant a les presons de Mas d’Enric, Lledoners i Puig de les Basses, on finalitzarà la pedalada diumenge. D’altra banda, Cantaires de Ponent, ANC Lleida, Centre Excursionista i Òmnium preparen una cadena humana.

La venda de samarretes per a la Diada va a bon ritme.

La venda de samarretes per a la Diada va a bon ritme.ITMAR FABREGAT

tracking