SEGRE

La Paeria repara les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral

L'objectiu dels treballs es evitar la possible caiguda de pedres

Una de les torres de la Catedral Nova de Lleida.

La Paeria repara les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la CatedralS.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dimarts els treballs per reparar les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral Nova. L'objectiu és evitar la possible caiguda de pedres a l’entorn d’aquest espai i garantir la seguretat dels vianants. L’actuació s’ha estructurat en dos fases, segons explica l'ajuntament. La primera es farà a la torre esquerra, al costat de les escales que donen al carrer de les Carmelites i Sant Anastasi. Es delimitarà a la base de la torre una zona de protecció a la via pública, allunyant el pas del vianants a les proximitats i reduint l’accés de vehicles al pati de la Catedral. Mentre durin els treballs, l’accés a l’interior del temple s’ha de fer per l’escalinata de la dreta.

La segona fase es farà a la torre dreta. Així, s’alliberarà la zona on s’haurà treballat i muntaran les tanques de protecció al voltant de l’altra torre. En aquest cas, es tallarà el pas entre el carrer Almodí Vell i la plaça de la Catedral. L’accés a l’interior del temple es marcarà per les escales de l’esquerra.

Els serveis territorials de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya han autoritzat l’accés a les torres de la Catedral perquè la Paeria actuï a les xarxes de protecció de les cobertes, retallades per les accions que s’han fet en relació als nius de cigonyes que poden suposar un perill pel risc de despreniment d’elements de les cúpules. L’ajuntament està realitzant aquests treballs de forma subsidiària, arran d’un expedient obert de disciplina urbanística, per la degradació de les cobertes, per l’edat de l’edifici i la nidificació de cigonyes i coloms.

Està previst que els treballs finalitzin la setmana que ve.

tracking