SEGRE

PATRIMONI INSTITUCIONS

Les xarxes de la Catedral enfronten Capítol i Paeria

L’ajuntament les repara subsidiàriament al negar-s’hi els responsables del temple || Aquests no volen assumir la despesa

Operaris treballant ahir a les xarxes d’una de les torres de la Catedral.

Operaris treballant ahir a les xarxes d’una de les torres de la Catedral.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va iniciar ahir la reparació de les xarxes de protecció de les cobertes de les torres de la Catedral per evitar la caiguda de pedres a la via pública. Al febrer, els Bombers van tallar aquestes xarxes després que hi quedessin atrapades cigonyes quan intentaven tornar a niar, després que aquests fossin retirats. L’ajuntament va requerir al Capítol que les arreglés a través d’un expedient de disciplina urbanística argumentant el perill de despreniments, però aquest s’hi va negar, de manera que ara executa les obres de forma subsidiària i passarà la factura a la Catedral.

No obstant, Víctor Espinosa, portaveu del Capítol, va afirmar que han presentat un recurs al·legant que “no podem fer-nos càrrec d’aquesta despesa”. Va afegir que “després de tantíssimes inversions demostrades i documentades” que han portat a terme al temple, sobretot relacionades amb les cigonyes, ara volen centrar-se en el projecte de rehabilitació i protecció, seguint indicacions de Territori i Cultura.

La reparació de les xarxes ha començat per la torre esquerra i ara només es pot accedir a l’interior del temple per l’escalinata dreta. Després, es treballarà a la torre dreta i es tallarà el pas entre el carrer Almodí Vell i la plaça de la Catedral, de manera que els vehicles no podran passar per Almodí Vell i la Palma. A més, s’haurà d’entrar a l’església per l’escala de l’esquerra. La Paeria assegura que els treballs estaran acabats la setmana que ve.

Les xarxes per evitar despreniments es van tallar al febrer al quedar-hi cigonyes atrapades

La instal·lació de sistemes contra la nidificació de cigonyes al monument per evitar que continuïn fent-lo malbé ha estat molt polèmica per les protestes del grup ecologista Ipcena. Així mateix, la Generalitat indica en una resposta parlamentària que “s’han reordenat els nius de la Catedral i actualment hi ha sis nius actius que estan evolucionant positivament”.

tracking