SEGRE

URBANISME MOBILITAT

Vehicles circulen en contradirecció pel carrer Lluís Companys cap al passeig de Ronda

Veïns constaten que són “habituals” les infraccions després dels canvis en la mobilitat, però desconeixen si són per badada o a propòsit || La Paeria assegura que la nova mesura “funciona molt bé”

Dins del cercle, un vehicle en direcció contrària per Lluís Companys.

Vehicles circulen en contradirecció pel carrer Lluís Companys cap al passeig de RondaM. Marquès

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Veïns de la zona de l’Escorxador van explicar ahir que durant el dia diversos vehicles circulen en contradirecció pel carrer Lluís Companys cap al passeig de Ronda, que fa una setmana es va convertir en unidireccional cap a l’avinguda Catalunya, mentre el carrer Acadèmia ha passat a ser-ho cap a Ronda.

El portaveu de la plataforma contrària a la mesura, Jordi de la Fuente, va constatar que durant el dia “almenys dos cotxes cometen aquesta infracció”, de fet ahir mateix aquest diari va comprovar com un ho va fer al matí i un altre a la tarda des del carrer Roca Labrador fins a Ronda.

“Entenc que el canvi ha sorprès els conductors, però la senyalització vertical és molt clara, de manera que em sorprèn que la gent es despisti”, va assenyalar, encara que no va descartar “que potser algun ho faci per sortir o accedir a algun pàrquing”.

El mateix dia que es va posar en marxa el canvi, el 8 d’agost, la Guàrdia Urbana ja va posar les primeres multes a vehicles que circulaven en direcció contrària. Un altre problema que ha causat la nova mesura és que molts conductors que es proveeixen a la gasolinera del carrer Acadèmia fan marxa enrere per poder seguir per aquest carrer cap a Ronda, ja que si surten per Manuel de Palacio han de seguir per Lluís Companys i avinguda Catalunya i tornar a entrar a Acadèmia. En aquest sentit, veïns van denunciar aquesta maniobra “perquè suposa un perill per als conductors que circulen per Acadèmia”.

Així mateix, alguns comerciants van assenyalar que des del canvi en la mobilitat han notat una baixada en les vendes per la poca afluència del trànsit. Tanmateix, també van apuntar que “és agost i molts clients estan de vacances”, per la qual cosa esperen poder fer una valoració definitiva a partir del mes de setembre.

Per la seua part, l’alcaldessa Montse Mínguez va afirmar ahir que la nova mesura “està funcionant molt bé des del punt de vista de la Guàrdia Urbana i veïns”.

Nou tall de protesta, ara a Acadèmia Una trentena de veïns van tallar ahir a les 20.30 hores el carrer Acadèmia, dins de les protestes que està portant a terme la plataforma contrària a aquest canvi en la mobilitat. Demà tornaran a tallar Lluís Companys, com van fer diversos dies en les últimes setmanes, i els dies 27 i 28 faran un recorregut que sortirà des de Lluís Companys, passarà per avinguda Catalunya, Acadèmia i Ronda.

tracking