SEGRE

LLEURE FESTES

Les firetes seguiran a Copa d'Or per Sant Miquel i aniran a l'hípica el 2019

La Paeria preveia traslladar-les inicialment aquest any || Abans, ha de convocar un concurs per adequar el terreny i habilitar preses d’aigua i electricitat

Imatge d’arxiu de les firetes a la zona d’expansió de Copa d’Or.

Imatge d’arxiu de les firetes a la zona d’expansió de Copa d’Or.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La firetes seguiran a la zona d’expansió de Copa d’Or durant les pròximes Festes de Tardor, malgrat que la Paeria preveia inicialment traslladar-les ja a l’antiga hípica, al costat del Camí de Grenyana i els Camps Elisis.

Les festes comencen el dia 28 de setembre, de manera que és impossible adequar abans el terreny, que actualment és irregular, cobrir una entrada d’aigua del canal de Seròs, habilitar preses d’electricitat i aigua i també unes casetes amb lavabos, a banda d’asfaltar.

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va indicar ahir que per adequar aquest espai convocaran un concurs, de manera que el trasllat no serà possible fins a les Festes de Maig. Les firetes van estar durant divuit anys en una finca entre el Canal de Seròs i els Camps Elisis i quan el 2015 la Paeria les va traslladar a Copa d’Or, els va rebaixar la taxa d’ocupació de la via pública i va programar un bus directe des del recinte firal, com a compensació, però tot i així van perdre al voltant d’un quaranta per cent de facturació.

De fet, els firaires han reclamat en reiterades ocasions tornar a estar a prop dels Camps Elisis. El president dels firaires, Hugo García, va recordar que en una reunió el mes de gener passat el consistori els va dir que aquest mateix any podrien anar a l’antiga hípica, “però no han fet les obres”.

Això sí, compten de poder traslladar-se el maig del 2019, però a un “recinte que estigui en condicions”. “Quan ens van portar a Copa d’Or també ens van dir que l’asfaltarien, però no ho han fet”, va apuntar.

Va assenyalar que en uns quinze dies es repartiran els llocs de l’esplanada de Copa d’Or on muntaran les seues atraccions i preveuen obrir-les el cap de setmana anterior a les Festes de Tardor.

D’altra banda, la comunitat musulmana sol·licitarà a la Paeria autorització per instal·lar de nou una carpa a l’antiga hípica per poder resar a partir de l’1, 2 o 4 de setembre. Durant aquell mes, el Palau de Vidre, on resen des de fa anys, i la resta de pavellons de la Fira de Lleida estan ocupats amb motiu de la Fira de Sant Miquel i les Festes de Tardor.

El col·lectiu busca un lloc on ubicar una mesquita definitiva.

tracking